20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleDupă Dinamo și Petrolul, Mulțescu a ajuns în liga a doua din...

După Dinamo și Petrolul, Mulțescu a ajuns în liga a doua din Arabia Saudită

Antrenorul Gheorghe Mulţescu a fost numit antrenor al echipei Al Ettifaq, din liga a doua din Arabia Saudită. După ce a antrenat echipe precum Dinamo și Petrolul, Mulțescu a ajuns într-un competiție inferioară Ligii I.

Mulţescu îl înlocuieşte la conducerea tehnică a formaţiei Al Ettifaq pe algerianul Taoufik Rouabah, demis în urma rezultatelor slabe înregistrate. Românul a condus, marţi, primul antrenament la noua sa echipă şi ar urma să stea pe banca tehnică a saudiţilor până la finalul sezonului, conform Mediafax.

Cătălin Mulţescu, fiul tehnicianului, a declarat că ar putea să-şi însoţească părintele în Arabia Saudită, ca antrenor de portari.

"Ştiu că s-a înţeles cu cei de la Al Ettifaq, dar nu mi-a zis încă pe ce perioadă a semnat contractul. El este acolo cu secundul Yuksel Yesilova şi a condus deja primul antrenament. E posibil să merg şi eu peste câteva zile, voi vorbi astăzi cu el pentru amănunte", a declarat Cătălin Mulţescu.

După 22 de etape, Al Ettifaq ocupă locul 4 în liga secundă saudită (16 echipe), cu 38 de puncte, la 3 puncte de Al Wehda, locul 2, şi la 4 de Al Nahdha, locul 1. La finalul sezonului, primele două clasate promovează în Liga Pro.

De-a lungul timpului, echipa din Dammam a mai fost pregătită şi de alţi tehnicieni români, Ioan Andone, de două ori, Ion Marin şi Eusebiu Tudor. În prima ligă din Arabia Saudită antrenează Victor Piţurcă, la Al Ittihad, şi Eusebiu Tudor la Al Shoalah. De curând, Laurenţiu Reghecampf a fost demis de la Al Hilal.

Gheorghe Mulţescu, 63 de ani, a antrenat ultima dată echipa FC Petrolul şi a mai stat pe banca tehnică a formaţiilor Dinamo, Dacia Unirea Brăila, Samsunspor, Kayserispor, Adanaspor, Ankaragucu, Sportul Studenţesc, Astra Ploieşti, Gaziantepspor, Politehnica Timişoara, Jiul Petroşani, FC Braşov, Universitatea Cluj, FC Vaslui, Progresul Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Gaz Metan Mediaş, la multe dintre aceste formaţii el având mai multe mandate.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă