11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleEdi Iordănescu: Vrem să învingem Steaua în finala Cupei Ligii

Edi Iordănescu: Vrem să învingem Steaua în finala Cupei Ligii

Edward Iordănescu, antrenorul echipei Pandurii, vrea ca echipa sa să intre în istorie după meciul cu Steaua, din finala Cupei Ligii, de miercuri. Tehnicianul vrea să cucerească primul său trofeu din carieră.

“Suntem foarte bucuroşi să fim aici, e un moment special pentru echipă şi oraş, pentru că suntem în premieră într-o finală. Suntem pregătiţi să câştigăm această cupă. Se întâlnesc două echipe cu multă calitate şi îmi doresc să fie şi un joc plăcut ochiului. Suntem optimişti, în ciuda faptului că am avut un program încărcat, suntem un pic «consumaţi», dar la ora jocului sigur vom fi pregătiţi din toate punctele de vedere. Sperăm ca, la finalul jocului, noi să fim cei care vor ridica trofeul. Vitrina noastră e goală, e şi puţin praf acolo, ar fi o victorie importantă pentru noi. Şi pentru mine să câştig un trofeu în primul an în care activez în Liga I ar fi o împlinire. Suntem încrezători, ne dorim să rămânem în istoria acestui club”, a afirmat Iordănescu, potrivit Mediafax.

Antrenorul consideră că Steaua are avantajul experienţei mai ridicate a jucătorilor, însă valoarea fotbaliştilor celor două echipe este echilibrată. “Jucătorii sunt preocupaţi tot timpul, la acest meci vor fi şi emoţii, cu siguranţă, că sunt mulţi care joacă pentru prima dată o finală. Steaua are altă experinţă, dar eu nu cred că există o diferenţă mare între fotbalişti. Steliştii ştiu cum să gestioneze momentele importante, dar sperăm ca noi să compensăm cu entuziasmul. Cunoaştem Steaua foarte bine, eu ma lucrat cu unii dintre ei şi îi ştim şi din meciurile directe. Ne bazăm în primul rând pe noi, am încredere în jucători, suntem o echipă care marchează şi asta doresc să se întâmple şi mâine. Ne dorim să câştigăm în 90 de minte, dar vom fi pregătiţi să ajungem şi la loviturile de departajare”, a mai spus Iordănescu.

Tehnicianul crede că indiferent cine va câștiga, tatăl său, selecționerul Anghel Iordănescu, va fi fericit.”Sufletul lui a rămas la Steaua. Cu siguranţă va fi la meci, va avea emoţii.”

Mijlocaşul Dan Nistor a declarat că îşi doreşte câştigarea Cupei Ligii, pentru a mai “spăla” din rezultatele mai slabe înregistrate de Pandurii în campionat. “Ne aşteaptă o partidă grea, suntem pregătiţi şi credem că vom aduce această cupă la Târgu Jiu. Aşteptăm să vină cât mai mulţi suporteri de la Târgu Jiu, pentru că fotbalul se joacă pentru ei. Sperăm să fie un spectacol atât în teren, cât şi în tribune. În campionat toată lumea se aştepta să fim mai sus, sperăm ca odată cu câştigarea aceestei finale să spălăm din ruşinea sezonului”, a spus jucătorul echipei gorjene.

Partida Steaua – Pandurii Târgu Jiu, contând pentru finala Cupei Ligii Adeplast, se va disputa, miercuri, de la ora 20.00, pe Arena Naţională.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă