25.7 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăLifestyleEmeric Ienei le cere suporterilor români să fie civilizaţi

Emeric Ienei le cere suporterilor români să fie civilizaţi

Emeric Ienei le cere suporterilor români să fie civilizaţi la meciul cu Ungaria, din preliminariile Campionatului European de peste doi ani.

"Vreau să le spun spectatorilor români să fie civilizați la acest joc. Să fie civilizați, asta vreau din tot sufletul meu. Celor din Ungaria le cer ca la final să poată recunoaște superioritatea și implicit victoria românilor. Să le accepte. Asta ar însemna tot civilizație", a declarat Ienei pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Ienei nu a mai spus că meciul de sâmbătă este unul special: "Pentru mine, special este doar faptul că România joacă un nou meci oficial pe care vreau să-l câștige. Asta e special pentru mine. Vreau să vă mai spun ceva sensibil. Sunt cetățean român de naționalitate maghiară, da, dar am fost antrenorul Stelei, echipă din România alături de care am câștigat Cupa Campionilor Europeni și nu vreau să se uite nici faptul că am antrenat România când, după 20 de ani, s-a calificat la Campionatul Mondial, cel din Italia. Nu vreau să mai fiu întrebat vreodată cu cine țin."

Ienei îi avertizează pe tricolori că nu vor avea viaţă uşoară cu Ungaria chiar dacă joacă acasă, pe Arena Naţională:"Sigur, meciul nu va fi simplu, dar nici extrem de dificil. Adversarii noștri au schimbat antrenorul, dar nu cred că noul tehnician, fost jucător în Germania (Pal Dardai — n.red.), îi poate învăța pe elevii lui o nouă filozofie atât de repede. Nu cred că poate așa ceva", a spus tehnicianul. În opinia sa, România este astăzi "mai valoroasă decât Ungaria", "mult mai valoroasă". Ienei a adăugat: "Ei bine, ei au un singur fotbalist cu adevărat formidabil. Mă refer la Dzsudzsak, pe care l-a avut elev și Dan Petrescu la Dinamo Moscova."

Nici ungurilor nu le va fi uşor să joace în infernal de pe Naţional Arena:"Nu le va fi suficientă mândria lor (ungurilor — n. red.). Pentru că în tribune vor fi 50.000 de spectatori români care vor victoria. Ungurii nu au calitatea de a rezista unei asemenea atmosfere și de a estompa dorința uriașă de victorie a românilor", a afirmat fostul selecționer.

Ienei exclude posibilitatea de a antrena vreodată reprezentativa ţării vecine: "Vă răspund răspicat. Sunt cetățean român, născut în România și țin cu România. E drept că sunt mândru și pentru că sunt ungur. Totuși, nu aș putea trăda vreodată România. Dacă ar fi fost vorba de activitatea unui club, ar fi fost altă discuție. Dacă îmi vor solicita sprijinul, le-aș răspunde scurt cu o întrebare. Voi nu aveți specialiștii dumneavoastră, profesioniști? Trimiteți ce spioni vreți, dar niciodată pe mine. Deocamdată le spun că România e mai valoroasă."

 

Cele mai citite

Crește acciza la carburanți. Benzina și motorina se vor scumpi

Acciza la carburanți va crește în România de la data de 1 iulie 2024 ceea ce înseamă că, foarte probabil, prețurile la pompă se...

Sondaj. Nicușor Dan ar câștiga detașat alegerile pentru București

Actualul primar general, Nicușor Dan, ar fi în fruntea preferințelor electoratului din București, care l-ar vota în proporție de 43 la sută, susține cel...

Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm rapid de dezvoltare economică, atragerea investițiilor străine directe (ISD) este...
Ultima oră
Pe aceeași temă