12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleEuro: 2016 Echipa Franței obține biletele pentru semifinale, într-o confruntare cu Islanda,...

Euro: 2016 Echipa Franței obține biletele pentru semifinale, într-o confruntare cu Islanda, în care s-a marcat de 7 ori

Franța a pus capăt visului islandez în ultimul meci din sferturile de finală de la Euro 2016, după ce s-a impus cu 5-2 și s-a calificat în semifinale. Franța vs Islanda a fost confruntarea în care s-au marcat cele mai multe goluri de pana acum la Euro 2016.

Giroud (12') a înscris primul gol al partidei de pe Stade de France și a reușit dubla în minutul 59. Pogba (20'), Payet (43') și Griezmann (45') și-au trecut numele pe lista marcatorilor până la pauza.

Sigthorsson (56') si Bjarnason (84') au marcat pentru Islanda. Pe Franța o așteaptă un duel de foc împotriva Germaniei pentru un loc în Finală, pe 7 iulie, de la ora 22:00.

Pe parcursul meciului de duminică seară la scorul de 4-0 la pauză, selcționerul Deschamps și-a permis să se gândească deja la semifinala cu nemții. Selecționerul Franței și-a scos din teren fotbaliștii ce riscau să rateze penultimul act de la Euro din cauza cumului de cartonașe galbene, cazurile lui Giroud și Koscielny.

Cu obrazul pătat după prima repriză de coșmar, islandezii au ieșit de la cabine motivați să demonstreze că eliminarea Angliei nu a fost o surpriză. Nordicii au marcat de două ori, au mai ratat două mari ocazii, dar au mai și primit un gol, Giroud realizând ”dubla”.

Astfel, drumul Islandei la Euro 2016 s-a încheiat după o repriză în care i-a fost superioară Franței, un 2-1 care va conta doar la impresia artistică. A pierdut fără drept de apel partida, dar chiar și așa sufletista reprezentativă nordică a ieșit de pe ”Stade de France” cu fruntea sus și cu conștiința că a dat totul pe teren.

Merită subliniat că succesul repurtat de reprezentativa lui Didier Deschamps a consemnat meciul cu cele mai multe goluri marcate la acest turneu final, după acel 3-3 dintre Ungaria şi Portugalia, din faza grupelor.

Totuşi partida jucată duminică seara pe ”Stade de France” nu a doborât recordul de goluri la un turneu final, deţinut de partida Franţa – Iugoslavia, scor 4-5 din 1960.

Mai mult, la competiţia a cărei gazdă este, Franţa dă trei dintre primii patru marcatori. Antoine Griezmann, care a înscris pentru 4-0 în disputa cu nordicii, este liderul clasamentului, cu 4 reuşite, în timp ce coechipierii săi Olivier Giroud şi Dimitri Payet, aflaţi de asemenea pe lista marcatorilor duminică seară, împart poziţia a doua cu galezul Gareth Bale, toţi cu câte 3 goluri.

Cert este că Franța a pătruns în pas de defilare în semifinale, acolo unde nu a mai fost de la Euro 2000, din Belgia și Olanda. Joi, 7 iulie, va înfrunta un adversar de un calibru opus, Germania, dar ”cocoșii” nici nu se gândesc să nu ia titlul. 

Cele mai citite

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă