20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăLifestyleEURO 2016: Belgia învinge categoric Irlanda

EURO 2016: Belgia învinge categoric Irlanda

EURO 2016: Belgia învinge categoric Irlanda

 

Naţionala de fotbal a Belgiei a învins-o pe cea a Irlandei cu scorul de 3-0 (0-0) în meciul care a avut loc sâmbătă la Bordeaux în Grupa E a EURO 2016.

Golurile lui Romelu Lukaku (minutele 48 şi 70) şi Axel Witsel (61) au adus Belgiei primele puncte la acest turneu final. În ciuda diferenţei de la finalul partidei, "diavolii roşii", văzuţi printre favoriţii competiţiei, nu au impresionat deloc în prima repriză, dar s-au trezit după deschiderea scorului, la începutul actului secund.

După ce Belgia a dezamăgit în meciul de debut (0-2 cu Italia), selecţionerul Marc Wilmots a început cu o formaţie foarte ofensivă, Yannick Carrasco şi Mousa Dembele fiind titularizaţi în dauna lui Marouane Fellaini şi Radja Nainggolan. Pe flancul drept al apărării, Laurent Ciman i-a cedat locul lui Thomas Meunier, socotit mai util în atac.

Belgia a dominat o primă repriză de-a dreptul plictisitoare, Irlanda lăsând-o să aibă iniţiativa. Lenţi şi lipsiţi de imaginaţie, "diavolii roşii" au avut totuşi câteva ocazii, prin Eden Hazard sau Kevin de Bruyne, în timp ce irlandezii nu au fost deloc periculoşi, apreciază Agerpres.

În prima repriză, portarul Irlandei, Darren Randolph, a avut mai multe pase (17) decât oricare dintre coechipierii săi.

Deschiderea scorului a venit în minutul 48, când Belgia a profitat de spaţiile libere din apărarea adversarului, iar Romelu Lukaku a finalizat cu un şut de la marginea careului un contraatac de pe dreapta.

Irlanda a ripostat destul de curajos, însă a căzut după ce a luat din nou gol în minutul 61, după altă acţiune de pe flancul drept a belgienilor, la care Axel Witsel a finalizat cu o lovitură de cap centrarea lui Meunier.

O nouă acţiune pe dreapta a belgienilor, purtată de Eden Hazard, i-a permis lui Lukaku să realizeze dubla, în minutul 70.

Atacantul lui Everton este al doilea jucător care marchează de două ori într-un meci la acest turneu final, alături de spaniolul Alvaro Morata, în victoria de vineri împotriva Turciei (3-0). De Bruyne a fost aproape să majoreze diferenţa în minutul 83, dar Randolph a apărat.

Irlanda, una din cele mai modeste echipe de la EURO 2016, nu a avut nicio ocazie clară în această partidă.

Belgia nu a mai fost învinsă de Irlanda de 50 de ani. Mai mult, belgienii nu au fost niciodată învinşi de irlandezi într-un meci oficial.

"Diavolii roşii" au izbutit sâmbătă cea mai clară victorie din istoria lor la un Campionat European. De asemenea, ei au egalat cea mai clară victorie de la EURO 2016, tot 3-0 încheindu-se meciul Spania – Turcia.

După acest rezultat, Belgia este pe locul 2 în Grupa E, cu 3 puncte. Irlanda, cu un singur punct, se află pe poziţia a 4-a, devansată de Suedia, ce are un golaveraj mai bun.

Liderul grupei este Italia, care a acumulat 6 puncte după două victorii (2-0 cu Belgia, 1-0 cu Suedia) şi a obţinut deja calificarea în optimi de finală.

În ultima etapă din faza grupelor, Belgia va juca împotriva Suediei, iar Irlanda va întâlni Italia.

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Spitalul Foișor, date de ultimă oră despre starea lui Florin Piersic

În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a lui Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă,...

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă