12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleEURO 2016. Belgia s-a calificat în sferturile de finală

EURO 2016. Belgia s-a calificat în sferturile de finală

Echipa de fotbal a Belgiei s-a calificat, duminică seara, în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a învins echipa națională a Ungariei,  pe Stadium de Toulouse, cu scorul de 4-0 (1-0), informează Agerpres.

Belgia s-a impus într-un meci mult mai strâns faţă de cum o arată scorul, prin golurile marcate de Toby Alderweireld (10), Michy Batshuayi (78), Eden Hazard (80) şi Yannick Carrasco (90+1), realizând cel mai mare scor de până acum al turneului din Franţa. 

Prima ocazie a „diavolilor roşii” a fost un şut al lui Lukaku din careu, scos de portarul Kiraly în corner (6). ”Veteranul” maghiar de 40 de ani a fost la post şi un minut mai târziu, reţinând şutul trimis de De Bruyne (7). 

Belgia a deschis scorul în urma unei faze fixe, prin Toby Alderweireld (10), care a marcat cu capul, din din centrarea omniprezentului De Bruyne. 

De Bruyne a fost din nou aproape de gol (15), dar Kiraly a avut o nouă intervenţie excelentă. 

Ungaria a replicat şi ea la acest forcing belgian, iar şutul lui Dzsudzsak din marginea careului a fost reţinut de Courtois (24). 

Belgienii au mai avut alte ocazii bune de gol, dar Mertens (25) a centrat în braţele lui Kiraly la o fază cu potenţial de gol, Kiraly a respins de sub transversală la lovitura liberă executată de De Bruyne (35), portarul maghiar reţinând apoi un nou şut al jucătorului de la Manchester City (38). 

Naţionala ţării vecine a avut două ocazii notabile în finalul primei reprize, dar Lovrencsics (39) a şutat din afara careului puţin peste bară, iar apoi Dzsudzsak (41) a tras puţin pe lângă ţintă. 

Belgia putea să intre cu un avans de două goluri la pauză, dar Mertens (42) a ratat singur cu Kiraly. 

Echipa lui Wilmots a fost aproape de gol în debutul reprizei secunde (46), dar Kiraly a respins de sub transversală şutul lui Hazard. Belgia a continuat să aibă iniţiativa, dar Ungaria a trecut pe lângă egalare, mingea trimisă cu capul de Szalai (54) fiind deviată salvator de Vermaelen. Ungurii au continuat să lupte pentru egalare şi Pinter a fost aproape, cu un şut deviat, dar Courtois s-a întrebuinţat şi a acordat corner (66). Juhasz (69) a ratat o nouă şansă de gol pentru Ungaria, şutul său din unghi trecând prin faţa porţii. 

Belgia a revenit la controlul jocului şi Carrasco a fost deposedat in extremis de Kadar (77), pentru ca un minut mai târziu să se desprindă pe tabelă graţie golului marcat de noul-intrat Michy Batshuayi (78), la prima sa atingere a mingii, din centrarea lui Hazard. Eden Hazard şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor (80), fructificând un contraatac rapid al belgienilor. 

Ungaria nu a reuşit nici golul de onoare, şutul din întoarcere al lui Szalai din 10 metri fiind respins în corner de Alderweireld (83). Nici Elek nu a reuşit să îl învingă pe Courtois (90), iar pe contraatac Belgia a mai marcat o dată, prin Yannick Carrasco (90+1). 

Belgia s-a calificat meritat în sferturi, unde va înfrunta formaţia Ţării Galilor, vineri, la Lille. 

Cele mai citite

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă