10.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăLifestyleEURO 2016. Franţa s-a calificat în sferturi, după ce a învins Irlanda

EURO 2016. Franţa s-a calificat în sferturi, după ce a învins Irlanda

Naţionala de fotbal a Franţei, gazda EURO 2016, s-a calificat în sferturi de finală, după ce a trecut de Irlanda cu scorul de 2-1 (0-1), în meciul care s-a disputat duminică la Lyon în optimi de finală. Irlanda a deschis scorul în minutul 2, prin penalty-ul lui Robbie Brady. Franţa a revenit în actul secund, cu golurile lui Antoine Griezmann din minutele 57 şi 61.

Franţa va întâlni în sferturi învingătoarea din meciul Anglia – Islanda. 

Agerpres scrie că meciul de la Lyon a început catastrofal pentru Franţa: Rami a alunecat în propriul careu, Pogba a faultat, iar Brady a transformat penalty-ul. Acest gol, înscris după 120 de secunde, vine pe locul 2 pe lista celor mai rapide din istoria competiţiei, după reuşita rusului Dmitri Kiricenko, la EURO 2004, împotriva Greciei. 

Franţa a atacat susţinut şi, chiar dacă a fost crispată şi lipsită de inspiraţie, fost periculoasă la loviturile de cap ale lui Griezmann (minutele 8 şi 18) sau la lovitura liberă a lui Pogba (24). Bine organizaţi în apărare, irlandezii s-au remarcat şi în atac în minutul 21, la voleul apărat de Lloris, sau în minutul 41, la lovitura de cap a lui Murphy. 

În primul minut de prelungire al primei reprize, fundaşii irlandezi au blocat şuturile lui Payet şi Griezmann. Franţa a început în forţă repriza a doua, Koscielny fiind periculos la lovitura liberă executată de Payet (48). Patru minute mai târziu, Irlanda a fost aproape să dea lovitura, dar Lloris a intervenit. Presiunea în careul irlandezilor a crescut şi, după ocaziile lui Payet şi Matuidi, pentru a folosi un clişeu, golul plutea în aer. 

Egalarea a venit în minutul 57, la o nouă lovitură de cap a lui Griezmann, după centrarea de pe dreapta a lui Sagna. Patru minute mai târziu, Giroud, din postura de pivot, l-a servit cu capul pe Griezmann, care, nemarcat, şi-a trecut în cont dubla. În minutul 65. Irlanda nu a reuşit să profite de eroarea lui Rami, veriga slabă din apărarea gazdelor. În minutul 66, Griezmann, găsit tot de Giroud, a fost faultat la marginea careului de Duffy, care a văzut cartonaşul roşu. Gignac, introdus în minutul 73, a ratat ocazii mari în minutele 76 şi 77, ultima oară mingea lovind bara. A fost a şasea bară pentru "les Bleus" la acest turneu final. Tot Gignac a fost la un pas de gol în minutele 86 şi 87. 

Franţa, după o repriză a doua mult mai bună, s-a impus pe merit, în faţa unui adversar curajos, dar limitat. Portarul Hugo Lloris a purtat cu această ocazie pentru a 55-a oară banderola de căpitan al naţionalei Franţei, depăşind recordul deţinut de actualul selecţioner al echipei, Didier Deschamps. Griezmann este unul din golgheterii competiţiei, cu trei reuşite. În sferturi de finală, Franţa nu va conta pe Kante şi Rami, pentru cumul de cartonaşe. 

Franţa – Irlanda 2-1 (0-1) 
Au marcat: Antoine Griezmann (57, 61), respectiv Robbie Brady (2 penalty) 
Lyon, Stade de Lyon; 56.000 de spectatori 
EURO 2016 – optimi de finală 

Au evoluat echipele: 
Franţa: 1. Hugo Lloris (căpitan) – 19. Bacary Sagna, 4. Adil Rami, 21. Laurent Koscielny, 3. Patrice Evra – 15. Paul Pogba, 5. N'Golo Kante (20. Kingsley Coman, 46; 18. Mouussa Sissoko, 90), 14. Blaise Matuidi – 7. Antoine Griezmann, 8. Dimitri Payet – 9. Olivier Giroud (10. Andre-Pierre Gignac, 73). Selecţioner: Didier Deschamps. 
Rezerve neutilizate: 16. Steve Mandanda, 23. Benoit Costil – 2. Christophe Jallet, 6. Yohan Cabaye, 11. Anthony Martial, 12. Morgan Schneiderlin, 13. Eliaquim Mangala, 17. Lucas Digne, 22. Samuel Umtiti. 

Irlanda: 23. Darren Randolph – 2. Seamus Coleman (căpitan), 5. Richard Keogh, 12. Shane Duffy, 17. Stephen Ward – 8. James McCarthy (20. Wes Hoolahan, 72), 13. Jeff Hendrick, 19. Robbie Brady, 11. James McClean (4. John O'Shea, 69)- 9. Shane Long, 21. Daryl Murphy (14. Jon Walters, 65). Selecţioner: Martin O'Neill. 
Rezerve neutilizate: 1. Keiren Westwood, 16. Shay Given – 3. Ciaran Clark, 6. Glenn Whelan, 7. Aiden McGeady, 10. Robbie Keane, 15. Cyrus Christie, 18. David Meyler, 22. Stephen Quinn. 

Arbitru: Nicola Rizzoli; arbitri asistenţi: Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini; arbitri asistenţi adiţionali: Daniele Orsato, Antonio Damato (toţi din Italia); arbitru de rezervă: Aleksei Kulbakov (Belarus) 
Delegat UEFA: Martin Sturkenboom (Olanda) 
Cartonaşe galbene: Coleman (25), Kante (27), Hendrick (41), Rami (44), Long (72) 
Cartonaş roşu: Duffy (66) 

Cele mai citite

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...
Ultima oră
Pe aceeași temă