11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleEURO 2016. Germania s-a calificat în sferturile de finală

EURO 2016. Germania s-a calificat în sferturile de finală

Echipa națională de fotbal a Germaniei s-a caldificat, duminică seara, în sferturile de finală ale Campionatului European 2016, după ce a învins reprezentativa Slovaciei, pe stadionul Pierre Mauroy din Lille, în optimile de finală ale competiţiei, informează Agerpres.

Golurile campioanei mondiale en titre au fost marcate de Jerome Boateng (min.8), Mario Gomez (min.43) şi Julien Draxler (63). 

Germania, câştigătoarea Grupei C, s-a revanşat cu această ocazie în faţa Slovaciei, una dintre echipele calificate în optimi de pe poziţia a treia în grupă, care o învinsese surprinzător la sfârşitul lunii trecute, la Augsburg (scor 1-3), în penultimul meci de pregătire al nemţilor înaintea turneului final din Franţa. 

Selecţionerul german Joachim Loew l-a preferat la acest joc, în flancul stâng, pe Julian Draxler în locul lui Mario Goetze, dezamăgitor de la debutul competiţiei din Hexagon, o mutare care s-a dovedit inspirată, în timp ce slovacii au efectuat patru schimbări în unsprezecele de start faţă de ultimul lor joc din Grupa B (0-0 cu Anglia). 

Campioana mondială s-a jucat cu ocaziile pe parcursul primei reprize, atacanţii săi Mario Gomez şi Thomas Muller hărţuind în permanenţă apărarea adversă, în timp ce slovacii, complet depăşiţi de miza jocului, nu au reuşit să expedieze decât un singur şut pe poartă până la pauză. Germanii au reuşit deschiderea scorului după numai opt minute de joc, prin Jerome Boateng, care l-a învins pe portarul Kozacik cu un şut de la 25 m, după ce balonul fusese respins de defensiva slovacă în urma unui corner. 

Nemţii puteau să-şi dubleze avantajul cinci minute mai târziu, însă Mesut Ozil nu a reuşit să-l învingă pe Kozacik la lovitura de la 11 m acordată de arbitru pentru un fault în careu comis de căpitanul slovacilor, Martin Skrtel, asupra lui Mario Gomez (min.13). 

Elevii lui Joachim Loew au intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri, în urma unei acţiuni în flancul stâng a lui Julian Draxler, centrarea acestuia fiind fructificată de Mario Gomez (min.43). 

După pauză, slovacii au fost ceva mai activi decât în prima repriză, în special prin Hamsik şi Kucka, însă germanii au reuşit să gestioneze foarte bine jocul, fără să-şi asume niciun risc. 

În minutul 63, nemţii si-au mărit avantajul prin Julien Draxler, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, care a trimis balonul in poarta lui Kozacik cu o execuţie superbă, după o deviere a lui Hummels, stabilind rezultatul final al întâlnirii. 

Reprezentativa Germaniei s-a calificat. astfel, în sferturile de finală ale EURO 2016 fără să încaseze niciun gol de la debutul competiţiei, după 2-0 cu Ucraina, 0-0 cu Polonia şi 1-0 cu Irlanda de Nord – în grupă şi 3-0 cu Slovacia – în optimi. Nationalmannschaft, care participă pentru a 12-a oară consecutiv la un Campionat European, are în palmares trei titluri de campioană continentală (1972, 1980, 1996), precum şi trei finale disputate (1976, 1982, 2008).  La ediţia trecută, din 2012, Germania s-a oprit în semifinale, fiind învinsă la limită de Italia (1-2), pe care o va putea reîntâlni acum în sferturile de finală, dacă Squadra Azzurra va reuşi să treacă de deţinătoarea titlului european, Spania, luni, pe Stade de France. 

Echipe
Germania: 1-Manuel Neuer (căpitan) – 3-Jonas Hector, 5-Mats Hummels, 17-Jerome Boateng (4-Benedikt Höwedes, min.72), 21-Joshua Kimmich – 11-Julian Draxler (0-Lukas Podolski, min.72), 6-Sami Khedira (7-Bastian Schweinsteiger, min.76), 8-Mesut Ozil, 18-Toni Kroos, 13-Thomas Muller – 23-Mario Gomez. Selecţioner: Joachim Loew. 

Rezerve neutilizate: 12-Bernd Leno, 22-Marc-Andre ter Stegen – 2-Shkodran Mustafi, 9-Andr3 Schürrle, 14-Emre Can, 15-Julian Weigl, 16-Jonathan Tah, 19-Mario Gotze, 20-Leroy Sane. 

Slovacia: 23-Matus Kozacik- 2-Peter Pekarik, 3-Martin Skrtel (căpitan), 4-Jan Durica, 5-Norbert Gyomber (16-Kornel Salata, min.84) – 13-Patrik Hrosovsky, 14-Milan Skriniar, 17-Marek Hamsik – 19-Juraj Kucka, 21-Michal Duris (9-Stanislav Sestak, min.64), 7-Vladimir Weiss (6-Jan Gregus, min.46). Selecţioner: Jan Kozak. 

Rezerve neutilizate: 1-Jan Mucha, Jan Novota – 8-Ondrej Duda, 10-Miroslav Stoch, 11-Adam Nemec, 15-Tomas Hubocan, 18-Dusan Svento, 20-Robert Mak, 22-Viktor Pecovsky. 

Arbiru: Szymon Marciniak; arbitri asistenţi: Paweł Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz; arbitri asistenţi suplimentari: Paweł Raczkowski , Tomasz Musiał (toti Polonia); arbitru de rezervă: Erwin Zeinstra (Olanda). 
Observator UEFA: Adonis Procopiou (Cipru). 
Cartonaşe galbene: Kimmich (46), Hummels (67) – Skrtel (13), Kucka (90+1). 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă