10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleEURO 2016. Portugalia și Țara Galilor se luptă în prima semifinala din...

EURO 2016. Portugalia și Țara Galilor se luptă în prima semifinala din Franța

Zeci de mii de galezi au sărbătorit atât în Franța la Lille, cât și la Cardiff calificarea naționalei lor în semifinalele Campionatului European 2016. Țara Galilor a devenit cea mai mică națiune prezentă vreodată în semifinalele unuiCampionat European (3,160 milioane de locuitori), asta chiar la debutul la un turneu final continental.

În ciuda numărului mic de locuitori, fanii "dragonilor" au fost extrem de vocali, fie că se aflau pe stadion, la Cardiff sau în Fan Zone-ul de la Lille, locul de disputare al sfertului de finală cu Belgia. Galezii au reușit o repriză secunda istorică în fața unei echipe a Belgiei pe care au răpus-o cu un șocant 3-1.

Belgia nu a putut face fața ritmului impus de galezi poate și din cauza relaxării pe care au afișat-o băieții selecționerului Wilmots. Cu un lot plin de atacanți doar câțiva fundași și puțini mijlocași belgienii au riscant enorm pierzând lamentabil șansa calficării în faza semifinalelor.

Adversara Țării Galilor, Portugalia este singura echipă din semifinasle care a ajuns până în această fază fără să fii câștigat în timpul regulamentar vreun meci, dar care pe de altă parte nici nu a pierdut în cele 90 de minute vreo partidă.

Ronaldo & Co au obținut de fiecare dată accesul în faza superioară la Euro 2016 fie în prelungirile meciurilor pe care le-au jucat fie în urma loviturilor de departajare.

Vom asista la prima întâlnire oficială dintre cele două naționale şi la a patra din istorie: până în prezent, lusitanii au câştigat două dintre cele 3 amicale disputate, 3-2 (1949) şi 3-0 (2000), iar galezii s-au impus cu 2-1 (1951).

Trebuie subliniat că semifinala dintre Portugalia și Țara Galilor reprezintă și înfruntarea directă la nivelul echipelor naţionale între doi colegi: Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale. Amndoi apără în sezonul regulat culorile Realului din Madrid. 

 

Cele mai citite
00:01:00

China emite cea mai severă avertizare pentru ploi torențiale după inundații devastatoare

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor abundente și a inundațiilor mortale, guvernul emițând marți cea mai înaltă...
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...

Pericol de inundații în mai multe județe din România! Hidrologii au emis cod galben și portocaliu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează până miercuri dimineaţa râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă