4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleEURO 2016: Sâmbătă se joacă primele trei meciuri din optimile de finală

EURO 2016: Sâmbătă se joacă primele trei meciuri din optimile de finală

Euro 2016 începe abia acum,odată cu faza optimilor de finală, sunt de părere mulți specialiști. Începând de sâmbătă, se joacă a doua etapă a competiției, pe trei stadioane. 

Reprezentativele care deschid ”balul” sunt Elveția și Polonia. Elvețienii au făcut parte din grupa României la Euro, într-o partidă care s-a terminat cu un norocos 1-1. Echipa helvetă a făcut un joc robust, câștigând cu 1-0 primul meci în fața Albaniei, echipă pe care tricolorii nu au reușit să o depășească în -poate -cel mai important moment al acestei generații. 

Cu fotbaliști ca Xhaka, Dejemaili sau Seferovic în atac, elvețienii sunt capabili să răpună o adversară ca Polonia. 

Polonezii și-au arătat disponibilitatea la efort încă din primele dispute, iar cu Robert Lewandowschi au șansa de a păși în următoarea fază.

Meciul dintre Elveția și Polonia va debuta sâmbătă, la ora 16.00

Trei ore mai târziu, de la 19.00, va avea loc confruntarea dintre Țara Galilor și Irlanda de Nord. Ne așteaptă un duel între două echipe cu același profil, cu mici diferențe valorice.  George Best si Ian Rush sunt doi dintre cei mai mari fotbaliști din insula britanică, ambii câștigători ai Cupei Campionilor Europeni și ai altor numeroase trofee cu Manchester United sau Liverpool FC.

Nici Best, nici Rush nu au participat niciodată la un campionat european. Astfel că jucători precum Gareth Bale, Joe Allen sau Johnny Evans și Steven Davis sunt acum eroi în țările lor, reușind primele calificări din istorie la un Campionat European pentru Țara Galilor, respectiv Irlanda de Nord.

Irlanda de Nord a terminat prima grupă din preliminarii cu naționala română, care a reușit un 0-0 în Irlanda de Nord și a învins-o la București pe Național Arena, cu 2-0, prin golurile reușite atunci de fundașul Paul Papp.

Meciul Țara Galilor-Irlanda de Nord se joacă sâmbătă, de la ora 19.00.

La ce fotbal a etalat Croația până acum la Euro 2016, misiunea Portugaliei pare extrem de complexă. Cele două naționale se vor înfrunta de la ora 22.00, în ultima partidă a zilei de sâmbătă.

De altfel, Croația a oferit doi jucători în echipa ideală din faza grupelor. Perisic și Luka Modric sunt principalele arme ale croaților și în partida contra portughezilor. Starul Cristiano Ronaldo și-a calificat echipa în optimi, după un spectaculos 3-3 cu Ungaria într-unul din cele mai atractive dueluri din faza grupelor. 

După acest scor, portughezii au pășit mai departe în faza optimilor de pe locul trei și astfel acum trebuie să treacă de Croația pentru sferturile de finală. Cristiano Ronaldo a avut evoluții modeste pentru Portugalia, ratând foarte mult în faza grupelor, în toate partidele, culminând cu ratarea loviturii de la 11 metri în meciul al doilea al grupei.

De notat că acest scor de 3-3 între Portugalia și Ungaria a influențat negativ echipa Albaniei, care a pierdut șansa de a se califica în optimi, chiar dacă a eliminat-o pe România din competiție, în ultima dispută din Grupa A.

Croația-Portugalia se joacă, sâmbătă, de la ora 22.00.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă