8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleEURO 2016: Suporterii naționalei Franței și-au ales 11-le preferat

EURO 2016: Suporterii naționalei Franței și-au ales 11-le preferat

Cu mai puțin de o lună înaintea startului la Campionatul European de fotbal Franța 2016, fanii echipei gazdă au deja o distribuție favorită. L'Equipe a publicat rezultatele sondajului în care 1,3 milioane de cititori au ales 11-le pe care îl vor în teren pentru naţionala Franţei în primul meci de la turneul final, contra României.

Portarul lui Tottenham, Hugo Lloris, e preferatul din poartă, iar cei patru oameni din defensivă aleşi de fani sunt Bacary Sagna în dreapta, Raphael Varane şi Laurent Koscielny în centru şi Patrice Evra în stânga.

La mijloc au fost votaţi Paul Pogba, Lassana Diarra şi Blaise Matuidi, iar în atac Andre-Pierre Gignac e văzut titular de către fani deşi joacă de aproape un an în Mexic, la Tigres.

Tridentul ofensiv e completat cu atacantul lui Bayern Munchen, Kingsley Coman, şi golgeterul lui Atletico Madrid, Antoine Griezmann.

Cei mai votaţi jucători de către fanii francezi au fost Griezmann, cu 94.4 % din sufragii, Coman, cu 83.4 %, Payet, cu 81.8 %, Martial, cu 69, 7 %, Gignac, cu 65 % şi Giroud, cu 57.6 %.

Revelaţia sezonului din Ligue 1, Hatem Ben Arfa, şi golgeterul Sevillei, Kevin Gameiro, nu s-au aflat printre preferinţele fanilor.

Suporterii nu l-au omis însă din 11-le ideal pe Karim Benzema, până la anunţul excluderii atacantului lui Real Madrid din lotul Franţei pentru Europene. Benzema avea 33 % din voturi până la acel moment şi 29 % la final. 

67 % dintre cititorii L'Equipe au aprobat însă decizia Federaţiei Franceze de a-l exclude din lot pe Benzema. Fanii au ales şi lotul de 23 pe care îl vor la Euro 2016, care include trei portari, opt fundaşi, şase mijlocaşi şi şase atacanţi.

Franţa debutează la Euro 2016 pe Stade de France, contra României, pe 10 iunie. "Cocoşii" lui Didier Deschamps mai au însă programate două meciuri amicale până la turneul final: contra Camerunului, pe 30 mai, şi Scoţiei, pe 4 iunie.

Francezii au câştigat şapte din ultimele opt partide de pregătire şi au pierdut un singur joc, împotriva Angliei.

Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă