11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleEURO 2016: Tabloul complet al sferturilor de finală

EURO 2016: Tabloul complet al sferturilor de finală

Islanda este, fără îndoială, cea mai mare și frumoasă surpriză a Camionatului European din Franța, după victoria cu 2-1 în fața Angliei.

Eliminarea Angliei, de către mica, dar entuziasta echipă a Islandei, a surprins pe toată lumea. Deşi, poate că privind în retrospectivă nu ar fi trebuit. Cele două echipe s-au mai întâlnit doar de două ori până acum, dar numai o dată s-au impus jucătorii englezi, căci a doua partidă s-a terminat la egalitate.

 

După acest ultim duel între Anglia și Islanda, imaginea sferturilor de finală la Euro 2016 este completă și, de asemenea, cel puţin surprinzătoare.Atrage atenția în această nouă fază confruntarea dintre campioana mondială  Germania și Italia, două dintre formaţiile care au arătat cel mai bine la turneul final din Franţa.

Franţa – Islanda apare ca o confruntare ușor dezechilibrată, dacă ne luăm după valoarea individuală a jucătorilor post pe post. Pe de altă parte, ar fi o enormă greșeală ca băieții selecționerului Didier Deschamps să se creadă calificați in semifinale, mai ales că sunt avertizați de ceea ce a pățit Anglia în faza optimilor.

Primul sfert de finală la această ediție Euro 2016 se va desfăşura între Polonia și Portugalia, un meci care se va juca joi, 30 iunie, pe Stade Velodrome – Marsilia, de la ora 22:00.

În 10 întâlniri directe, lusitanii s-au impus de patru ori, de alte trei dăţi terminând la egalitate. Ultima întâlnire directă s-a consemnat în urmă cu patru ani: într-un amical disputat în primăvara lui 2012, cele două combatante au remizat fără goluri.

Ţara Galilor și  Belgia vor lupta vineri, 1 iulie, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille, tot de la ora ora 22:00. Interesant este că cele două formaţii au fost în aceeaşi grupă atât în preliminariile pentru Mondialul brazilian, cât şi pentru Euro 2016. 

Deşi Belgia a plecat mereu favorită, “dracii roşii” s-au impus într-un singur meci dintre cele patru. În total, s-au consemnat 12 confruntări directe între cele două formaţii, Belgia având un avantaj minim: cinci victorii, trei egaluri, patru înfrângeri.

Sâmbătă, 2 iulie, pe Stade de Bordeaux, de la ora 22.00, ne așteaptă cel mai puternic  duel al sferturilor: Italia – Germania.  Cele două naționale s-au întâlnit de opt ori în cadrul campionatelor europene şi mondiale, italienii obţinând patru victorii, în timp ce patru dispute s-au terminat la egalitate. Cel mai important duel s-a disputat în 1982, în Spania, când Italia s-a impus în finala Campionatului Mondial, cu 3-1.

În total, cele două mari puteri europene s-au întâlnit de 33 de ori, Italia obţinând 15 succese, Germania 8 (toate în partide amicale), în timp ce 10 meciuri s-au încheiat la egalitate.

Dar şi confruntarea dintre Franţa și Islanda de duminică, 3 iulie, tot de la ora 22.00, pe arena Stade de France din Saint-Denis, se anunță cel puțin interesantă în condițiile performanțelor istorice obținute de islandezi la Euro pînă acum. De notat că în 11 confruntări directe, islandezii nu au cunoscut încă gustul victoriei. Franţa are 8 succese, dintre care primul, scor 8-0, reprezintă unul dintre cele mai usturătoare eşecuri suferite de nordici în istorie.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă