13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleEURO 2016. Un suporter rus, expulzat din Franța pentru a doua oară

EURO 2016. Un suporter rus, expulzat din Franța pentru a doua oară

Un cetățean rus a fost expulzat, miercuri, din Franța, pentru a doua oară în mai puțin de o săptămână. Este vorba de unul dintre liderii huliganilor ruși prezenți la Campionatul European, Alexander Shprygin, informează Ministerul Afacerilor Interne de la Paris, informează Mediafax.

Shprygin a fost arestat, luni, la Toulouse, acolo unde naţionala Rusiei urma să joace meciul cu Ţara Galilor. Sâmbăta trecută, însă, el fusese expulzat din Franța, din cauza implicării sale în violențele de la Marsilia, care au precedat meciul Anglia – Rusia. El s-a întort în Moscova, pentru scurtă vreme, însă.

„Alexander Shprygin a fost expulzat din Franţa. Avionul în care se afla acesta a decolat de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, imediat după miezul nopţii, cu destinaţia Moscova.” a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Franţei, Pierre-Henry Brandet.

Grupările ce luptă împotriva rasismului l-au acuzat pe Shprygin că ar avea legpturi puternice cu formaţiuni de extremă dreapta din Rusia, însă acesta a negat acuzaţiile. Cu toate acestea, el apare în mai multe fotografii în câteva ipostaze în care pare că imită salutul nazist.

Campionatul European din Franţa a fost dominat de violenţele fanilor. UEFA a fost obligată chiar să ameninţe Anglia şi Rusia cu excluderea de la turneul final dacă nu vor reuşi să-şi potolească suporterii.

Pe lângă arestările de la Marsilia, poliţia franceză a mai reţinut şi 12 suporteri polonezi, la Lens, pentru că aveau asupra lor grenade fumigene.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă