10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleEUROPA LEAGUE: Sevilla și Liverpool se întâlnesc în FINALĂ

EUROPA LEAGUE: Sevilla și Liverpool se întâlnesc în FINALĂ

Liverpool și FC Sevilla vor juca, în acest sezon, marea finala din Europa League, un meci care se va disputa în 18 mai 2016, pe stadionul Jacob-Park din Basel.

În returul semifinalelor de joi seară, echipa antrenorului român Mircea Lucescu a fost eliminată din Europa League, după un meci în care Șahtior a sperat doar în prima repriză. S-a terminat 3-1, iar Sevilla îşi apără trofeul încă o dată şi joacă a treia finală consecutivă.

În cea de-a doua semifinală, Liverpool s-a calificat fără emoţii pe teren propriu, după ce în tur a fost depășită de Villarreal. Bruno a înscris în propria poartă încă din minutul 7, iar Sturridge şi Lallana şi-au trecut numele pe tabela de marcaj.

Villarreal a jucat în inferioritate numerică din minutul 71, după ce Ruiz a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe. Statistica a fost una de partea echipei lui Klopp: 19 şuturi pe poartă vs. 6, posesie 57%. Liverpool speră astfel să câştige finala Europa League şi să participe în Champions League sezonul următor.

La Basel, pe 18 mai, Spania și Anglia își vor juca nu doar trofeul Europa League, ci și dreptul de a avea cinci echipe în următorul sezon al Champions League.

Spania a fost prima țară care a trimis cinci echipe în Liga Campionilor, chiar în acest sezon, după ce Sevilla a devenit prima câștigătoare a Europa League care primește automat un loc în UCL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă