6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleEuropa salută demisia lui Blatter. Reacții la vârful UEFA

Europa salută demisia lui Blatter. Reacții la vârful UEFA

Demisia elvețianului Joseph Blatter din funcția de președinte al FIFA, la patru zile după câștigarea unui nou mandat, a fost salutată de oamenii de fotbal din Europa.

“Demisia lui Blatter a fost o decizie dificilă. Demisia lui este curajoasă, dar este decizia corectă”, a spus Platini, care l-a susţinut pe Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein la preşedinţia FIFA, conform Mediafax.

“S-a retras. A plecat. Să ne bucurăm. Nu este nimic onorabil în ceea ce a făcut Blatter astăzi. Nu mai are nimic onorabil în el de ani de zile. Evenimentele de săptămâna trecută au contribuit la decizia lui de astăzi”, a spus și Greg Dyke, președintele Federaţiei Engleze de Fotbal. 

Citește și Mircea Sandu “a prevăzut” demisia lui Blatter. Câte milioane făcea pe an șeful FIFA!

Oficialul englez consideră că ancheta de corupţie din cadrul FIFA va duce la o nouă procedură de atribuire a următoarele două ediţii ale Cupei Mondiale, Rusia -2018 şi Qatar – 2022: “În sfârşit, putem face ordine la FIFA. Ne putem referi la următoarele două ediţii ale Cupei Mondiale. Dacă aş fi din Qatar, în acest moment nu m-aş simţi foarte confortabil”.

Fostul internațional Luis Figo, care s-a retras din cursa electorală pentru șefia FIFA cu mai mult timp înaintea alegerilor, a spus că este momentul pentru reorganizare la forul internațional. “În sfârşit a venit momentul schimbării. Acum trebuie să găsim o soluţie pentru a deschide o nouă eră de transparenţă şi democraţie la FIFA.”

Președintele Federației Germane de Fotbal, Wolfgang Niersbach, a spus că: “Este decizia justă, este decizia care se impunea. În fotbal avem nevoie de integritate, seriozitate, credibilitate şi aceste lucruri nu s-au mai întâmplat de mult timp. Nu toate problemele s-au rezolvat odată cu demisia lui Blatter. Dar, cu el la conducere se puteau rezolva doar câteva probleme.”

Preşedintele de onoare al clubului Bayern Munchen, Franz Beckenbauer, consideră că presiunea era prea mare pentru Blatter: “Este o decizie rezonabilă. Presiunea era prea mare pentru Blatter. El nu poartă responsabilitatea scandalurilor, mereu a îndemnat la calm. Problemele de la FIFA ţin de sistem”.

“Decizia lui Blatter de a demisiona din fruntea FIFA este o veste foarte bună. Federaţia Olandeză salută decizia lui Blatter. Că o face de bunăvoie, la scurt timp după realegerea sa, este un fapt izbitor despre care nu vreau să speculez în acest moment”, a spus și președintele Federației Olandeze de Fotbal, Michael van Praag.

Oficialul olandez a afirmat că va analiza posibilitatea de a candida la funcţia de preşedinte al FIFA. “Voi discuta pe această temă cu partenerii din UEFA, la Berlin, cu ocazia finalei Ligii Campionilor. După aceea îmi voi face planuri de viitor.”

Sepp Blatter și-a dat demisia din funcția de președinte al FIFA, marți, după ce cu doar 4 zile în urmă fusese reales pentru un al cincilea mandat. FIFA se confruntă cu un imens scandal de corupție, privind acordarea de drepturi pentru organizarea cupelor mondiale sau pentru difuzarea de meciuri preferențial, în schimbul unor sume de bani sau alte foloase.

Citește și Joseph Blatter şi-a anunţat demisia de la șefia FIFA, după 4 zile de mandat!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă