20.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăLifestyleExclusiv. Reacția lui Dragomir, după amendarea LPF: "Atunci s-au încasat bani mulți....

Exclusiv. Reacția lui Dragomir, după amendarea LPF: “Atunci s-au încasat bani mulți. O mică amendă se justifica”

Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a declarat, după amendarea forului fotbalistic românesc, de către Consiliul Concurenței, că la data la care s-au încheiat contractele de vânzare a drepturilor tv ale Ligii 1 era justificabilă o "mică amendă".

"La acea dată s-au vândut doar 3 pachete prin licitație. A fost la toate posturile de televiziune. Dacă nu erau vândute și celelalte pachete (n.r. fără licitație) riscam să nu le mai vindem deloc. Atunci s-au încasat bani mulți pentru Ligă, astfel că o amendă mică se justifica," a declarat Dragomir pentru romanialibera.ro.

"Atunci, posturile de televiziune s-au înțeles între ele. Ce licitație să mai faci… Dacă în România conduc posturile de televiziune…"

LPF a fost amendată, joi, de către Consiliul Concurenței cu suma de 185.664 lei (circa 41.160 euro, la cursul zilei) pentru vânzarea drepturilor de difuzare a Ligii 1. "LPF a încălcat angajamentele asumate prin faptul că nu a vândut drepturile de televiziune aferente pachetelor 3, 4, 5, 6, 7 şi 9 prin intermediul unei licitaţii deschise, transparente şi nediscriminatorii, ci sub forma unui singur pachet de drepturi", a anunțat CC într-un comunicat.

Citește și LPF, amendată pentru vânzarea drepturilor tv, de către Consiliul Concurenței

În 2011, LPF a obținut circa 101 milioane euro din vânzarea drepturilor tv pentru sezoanele 2011-2014. Pentru cele 6 pachete, din cauza cărora LPF a fost amendată, s-au încasat 55,8 milioane euro de la compania RCS&RDS.

Dumitru Dragomir a mai spus că este un semn bun faptul că RDS a intrat în ecuația vânzării drepturilor tv pentru sezoanele următoare, deoarece astfel Liga a mai primit niște bani. "E bine că s-au adus mai mulți bani. Treaba la Ligă merge în continuare!"

 

 

Cele mai citite

O rețea uriașă de fraude online a fost anihilată în urma unei operațiuni globale

Cetăţeanul chinez Yunhe Wang a fost arestat pentru că ar fi fost creierul din spatele unei reţele uriaşe care a furat miliarde de dolari....

Sebastian Burduja: Menținerea schemei de compensare-plafonare este o idee corectă

Menţinerea schemei de compensare-plafonare este o idee corectă în contextul în care instabilitatea regională este încă semnificativă, dar e corect să ne preocupăm încă...

Veste bună pentru părinți! Nouă grădinițe din Sectorul 5 rămân deschise pe timpul verii

Nouă grădiniţe din Sectorul 5 vor fi deschise, în perioada iulie-august, printr-un proiect care va fi finanţat din bugetul local, ce sprijină familiile cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă