11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleFarul are un obiectiv: nouă puncte în trei meciuri, altfel lucrurile se...

Farul are un obiectiv: nouă puncte în trei meciuri, altfel lucrurile se complică

Nu a fost un start perfect de sezon pentru FC Farul, dar nici unul slab. Jocul elevilor lui Marian Pană a crescut de la meci la meci, iar constănţenii au fost opriţi din drumul către victorie doar de erori individuale, fie că vorbim de propriii jucători, fie că vorbim de arbitraj. Ajunşi pe locul 7, imediat sub linia care delimitează grijile de relaxare, constănţenii se gândesc doar la viitor, unul care arată mai bine decât anul trecut, dar încă este incert.

Optimism relativ

„Preferăm să privim partea plină a paharului în acest moment, asta deşi atmosfera la echipă nu este una tocmai fericită. Atât eu, cât şi Marian Pană, încercăm să îi îmbărbătăm pe băieţi, chiar dacă avem şi noi nemulţumirile noastre. Faţă de anul trecut marcăm mult, ne creem ocazii, dar şi greşim impardonabil în defensivă, totul din cauza lipsei de omogenitate şi a erorilor individuale de care parcă nu scăpăm. Vrem însă trei puncte sâmbătă şi suntem chiar obligaţi să batem la Voluntari. Orice alt rezultat complică situaţia şi ne bagă uşor – uşor în criză, pentru că nu putem sta la mâna rezultatelor adversarelor directe şi trebuie să ne adunăm singuri punctele necesare calificării în play-off. Nouă puncte în următoarele trei meciuri sunt o mare gură de oxigen şi ne vor permite să privim altfel a doua jumătate a turului, iar acesta este şi obiectivul nostru“, ne-a declarat preşedintele clubului constănţean, Auraş Braşoveanu.

O ligă puternică

Acesta a constatat, pe propria piele, că Liga 2 s-a întărit puternic în acest an, situaţie remarcată şi de omologul său de la Săgeata Năvodari. Meciurile sunt mai strânse, adversarii mai dispuşi la efort, iar perspectivele sunt şi mai interesante, graţie reducerii numărului de echipe din fotbalul românesc.

„Paradoxal, în condiţiile unui regres uriaş în fotbalul intern, Liga 2 a crescut în valoare. Dispariţia unor echipe a adus plus-valoare pe piaţa liberă, şi mulţi dintre jucătorii care aveau un contract valid au constatat că trebuie să pună osul la treabă pentru a face faţă. Anul viitor va fi, probabil, chiar mai mare concurenţa, dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, pentru că tot în colaps suntem“, a completat oficialul.

Arbitraj de valoarea fotbalului

Criticaţi dur de către Marian Pană, arbitrii meciurilor Farului nu sunt puşi la zid de Braşoveanu, oficialul constănţean considerând că prestaţiile acestora sunt conforme cu nivelul extrem de scăzut al fotbalului din România, nu doar din eşalonul 2. Astfel, în opinia preşedintelui LPF 2, „arbitrajul este cel meritat de fotbalul actual. Suntem atât de slabi încât nu putem avea arbitraje bune. Ce să-i ceri unui arbitru când se joacă cum se joacă? Erorile vin pe fondul unor prestaţii comice ale fotbaliştilor, ale unor exprimări în teren de tot râsul, dar noi continuăm să le cerem să fie perfecţi cavalerilor fluierului. Asta nu se va întâmpla într-un fotbal slab şi fără perspective”. Preşedintele a comentat puţin pe marginea meciurilor constănţenilor, doar ultima partidă fiind,
se pare, una în care arbitrajul nu a fost nici măcar satisfăcător.   

Oxigenul întârzie

Deşi trebuia semnat pe 5 septembrie, acordul dintre televiziuni şi LPF 2 privind drepturile de transmitere a partidelor din eşalonul secund întârzie să fie oficializat. Auraş Braşoveanu arată cu degetul către “oameni interesaţi să ne încurce”, considerând că tergiversarea semnării actelor dăunează grav intereselor cluburilor din Liga 2.

“Nu dau nume, dar există entităţi, şi aici mă refer la oameni de fotbal influenţi, care fac tot posibilul să nu semnăm acest acord. Acum avem două televiziuni foarte interesate să preia Liga 2, iar vineri avem promisiunea că vom semna deja un acord cu una dinre ele. Nu vă faceţi însă iluzii. Oamenii lucrează în continuare împotriva noastră, provocându-ne deservicii imense ca organizaţie”, ne-a explicat preşedintele LPF 2.

Din câte se pare, mai multe cluburi din eşalonul 2 nu vor să semneze acordul global, preferând să-şi vândă singure drepturile de televizare a meciurilor de pe propriul teren, dar varianta nu a fost confirmată oficial, Auraş Braşoveanu preferând să nu comenteze pe marginea subiectului. Dacă s-ar semna acordul de televizare pentru următorii patru ani, cluburile ar urma să primească 2,5 milioane de euro anual, bani care se vor împărţi egal, indiferent de locul ocupat în clasament la finalul sezonului.

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă