12.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăLifestyleFC Barcelona este CAMPIOANĂ pe Internet. Care sunt primele zece echipe ca...

FC Barcelona este CAMPIOANĂ pe Internet. Care sunt primele zece echipe ca număr de simpatizanți

Conform unui studiu publicat de Forbes, FC Barcelona este echipa cea mai influentă pe reţelele de socializare, la toate sporturile, devansând echipele Real Madrid şi Manchester United, informează cotidianul francez L’Equipe citat de Agerpres.

“Barca”, condusă de starurile sale Messi, Neymar şi Suarez este omniprezentă pe reţelele de socializare. 

Cele 32 de echipe din NFL (fotbal american) totalizează împreună 141 milioane de fani pe reţelele de socializare, dar mai puţin decât o singură echipă, FC Barcelona, care numără 145 de milioane de adepţi. 

Plecând de la aceste cifre, magazinul american Forbes s-a interesat de echipele sportive cele mai puternice pe reţelele de socializare, clasificându-le după trei criterii: numărul de fani, numărul de interacţiuni (comentarii, impresii, like-uri, tweet-uri) şi veniturile generate graţie conţinuturilor sponsorizate. Studiul, realizat din iunie 2015 până în iunie 2016, este bazat pe reţelele de socializare Facebook, Twitter şi Instagram. 

Fotbalul domină clasamentul stabilit de Forbes, cu 11 echipe prezente în top 20. FC Barcelona, cu 145 de milioane de fani, a făcut obiectul unui 1 miliard şi 45 milioane de interacţiuni între iunie 2015 şi iunie 2016 şi a degajat 25,3 milioane dolari din venituri graţie conţinuturilor sponsorizate publicate pe reţelele de socializare. Pe locurile următoare se află Real Madrid şi Manchester United, în timp ce Los Angeles Lakers, prima din afara fotbalului, se clasează pe 7. Golden State Warriors şi Cleveland Cavaliers ocupă locurile 8 şi 10. 

Iată cele mai influente 10 echipe pe reţelele de socializare: 
1. FC Barcelona (fotbal – Spania): 145 milioane fani 
2. Real Madrid (fotbal – Spania): 141 milioane 
3. Manchester United (fotbal – Anglia): 88,4 milioane 
4. Arsenal (fotbal – Anglia): 50,6 milioane 
5. Chelsea (fotbal – Anglia): 59,5 milioane 
6. Bayern Munich (foot – ALL): 46,8 milioane 
7. Los Angeles Lakers (baschet – NBA): 29,4 milioane 
8. Golden State Warriors (baschet – NBA): 13,6 milioane 
9. Manchester City (fotbal – Anglia): 29,5 milioane 
10. Cleveland Cavaliers (baschet – NBA): 9,5 milioane. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu transmite că soarta colaborării dintre PSD și PNL se discută pe 10 iunie

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că pe data de 10 iunie, ziua de după alegerile locale şi europarlamentare, va avea loc...

Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un...

Roberta Metsola: Tbilisi, te auzim! Te vedem

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, şi-a exprimat, marţi, sprijinul pentru poporul georgian, într-o postare pe reţelele de socializare, potrivit actualitate.org. Roberta Metsola, mesaj pentru georgieni:...
Ultima oră
Pe aceeași temă