8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleFederația de Fotbal din Grecia are un nou președinte. Fost coleg al...

Federația de Fotbal din Grecia are un nou președinte. Fost coleg al șefului CCA din România, Vassaras

Federația de Fotbal din Grecia (EPO) are un nou președinte, Giorgos Girtzikis, fost arbitru FIFA, la fel ca și fostul său coleg din România, Kyros Vassaras, șeful CCA.

Fostul preşedinte al Comitetului Central de Arbitri din Grecia  a fost ales în funcţia de şef al Federaţiei de Fotbal din Grecia (EPO), potrivit Mediafax.

Girtzikis, în vârstă de 67 de ani, a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedintre, după ce fostul şef, Giorgos Sarris, a demisionat în decembrie 2014.

"Este un nou început pentru fotbalul din Grecia. Voi colabora cu toţi cei care vor să ajute fotbalul elen în aceste vremuri dificile. Vom încerca să îmbunătăţim fotbalul nostru. Acesta este ţelul meu", a declarat Girtzikis.

Giorgos Girtzikis, care a jucat fotbal la nivel inferior, a avut o mare contribuţie la fondarea clubului Skoda Xanthi, echipă antrenată în acest moment de Răzvan Lucescu. În perioada 1980-1997, Girtzikis a fost vicepreşedinte şi apoi preşedinte la Xanthi.

Din 1997 şi până în 2012 a ocupat diferite funcţii în cadrul Federaţiei de Fotbal din Grecia. În septembrie 2014 a fost numit preşedinte al Comitetului Central de Arbitri din Grecia, funcţie pe care a părăsit-o în decembrie pentru a candida la preşedinţia EPO.

Grecia este adversara României în preliminariile Campionatului Europan din 2016 şi ocupă ultimul loc în grupa F, cu un punct după patru meciuri, în timp ce "tricolorii" se află pe prima poziţie, cu zece puncte. România a învins Grecia, în deplasare, cu scorul de 1-0, partida retur fiind programată la 7 septembrie, de la ora 21.45.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă