21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleFederaţia Română de Fotbal nu a fost prejudiciată de rezilierea contractului lui...

Federaţia Română de Fotbal nu a fost prejudiciată de rezilierea contractului lui Victor Piţurcă

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că forul pe care îl conduce nu a fost prejudiciat prin încetarea contractului cu Victor Piţurcă. Burleanu a menţionat că renunţarea la clauza de reziliere de 500.000 de euro a fost în “interesul fotbalului romanesc”.

"Dacă aţi avea cunoştinţe juridice, prejudiciu nu poate să fie decât estimat şi nu poate fi stabilit decât de o instanţă. În niciun caz federaţia nu a fost prejudiciată în nuanţa pe care dumneavoastră aţi dorit să o introduceţi. Vă asigur că toate procedurile în ceea ce priveşte rezilierea contractului cu Victor Piţurcă s-au respectat. Această reziliere este în interesul domnului Piţurcă, dar şi în interesul fotbalului românesc".

Burleanu a menţionat că membrii Comitetului Executiv au votat decizia Comitetului de Urgenţă prin care el era mandatat să negocieze rezilierea contractului cu Piţurcă. "Comitetul Executiv a votat decizia Comitetului de Urgenţă care mă mandata la vremea respectivă să negociez rezilierea, încetarea contractului cu domnul Piţurcă pe cale amiabilă. S-a votat acest lucru dimineaţă. Putem deschide şi un subiect privind drepturile angajatorului versus drepturile angajatului, şi chiar şi Comitetul Executiv a primit azi două puncte de vedere din această perspectivă, în care se spune foarte clar că domnul Piţurcă putea să plece fără să plătească nici măcar acea clauză de 500.000 de euro, pentru că nu era vorba de peste 1 milion de euro cum s-a vehiculat", a spus Burleanu, potrivit Mediafax.

Preşedintele a explicat că Victor Piţurcă nu dorea să plătească niciun ban drept despăgubiri şi că în aceste condiţii nu putea să ţină cu forţa un antrenor la conducerea primei reprezentative. "Înaintea meciului cu Ungaria s-a semnat un act adiţional la acest contract (n.r. – cu Victor Piţurcă). Era un meci de maximă importantă, care putea fi câştigat, dar care putea fi şi pierdut, am luat decizia de a semna acest act adiţional astfel încât fiecare dintre părţi putea să denunţe contractul fără plata niciunei cauze. M-am gândit că, în contextul în care am fi suferit ca echipă naţională un eşec cu Ungaria urmat de un eşec sau un rezultat nu pozitiv cu Finlanda, să am această posibilitate de a nu trebui să plătesc, nu eu, ci FRF, încetarea contractului cu selecţionerul. Mai mult decât atât, echipa naţională nu este un loc unde să ţii pe cineva cu forţa. Dacă un angajator ţine pe cineva cu forţa, ce performanţe ar mai avea angajatul la locul de muncă? Acesta a fost gândul şi cu Victor Piţurcă, să nu ţin cu sila la naţională pe cineva care nu îşi mai doreşte acest lucru. Victor Piţurcă nu voia să plătească absolut niciun ban. Ar fi rămas. Şi am optat pentru această perspectivă", a afirmat oficialul FRF.

Burleanu a adăugat că prin rezilierea contractului, Victor Piţurcă nu va putea avea pretenţii în ceea ce priveşte o parte din prima de calificare la Euro-2016. "Actul adiţional semnat înainte de meciul cu Ungaria prevedea reducerea termenului contractual, şi nu termenul contractual, pentru că vorbim de un contract pe o perioadă nedeterminată… Altfel spus, puteam să asistăm că nici la Euro-2016 nu ne calificam şi tot cu Victor Piţurcă stăteam pe bancă. Deci nu vorbim de un termen contractual de 2016, 2016 erau doar banii pe care trebuiau daţi în cazul unei plecări. Deci se făcea calcul până în noiembrie 2016. Aşadar, acel termen s-a redus până în noiembrie 2015, iar al doilea punct în actul adiţional a fost neplata niciunei clauze de niciuna dintre părţi, iar al treilea punct a fost ca Victor Piţurcă să renunţe la orice sumă de bani pe care ar putea să o ceară în viitor. Şi aici mă refer la faptul că dânsul şi întreg staful tehnic putea să vină şi să clameze procentual o anumită sumă de bani din cele şapte puncte din total. Deci a fost un calcul financiar, am urmărit inclusiv interesul FRF", a precizat preşedintele FRF.

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, declara, la 17 octombrie, pentru MEDIAFAX, că actualul conducător al federaţiei, Răzvan Burleanu, va ajunge la DNA deoarece a adus prejudicii financiare de peste "un milion de euro", reziliind contractul lui Piţurcă fără a solicita despăgubiri aşa cum era stipulat.

În contractul de selecţioner al lui Piţurcă, întocmit pe vremea când preşedinte al FRF era Mircea Sandu, exista o clauză de reziliere de peste un milion de euro, indiferent care dintre părţi solicita ruperea înţelegerii.

Însă actualul preşedinte, Răzvan Burleanu, i-a permis lui Piţurcă să plece de la naţională fără să mai achite vreun ban.

Victor Piţurcă şi Federaţia Română de Fotbal au reziliat, în 16 octombrie, contractul de comun acord, tehnicianul semnând o înţelegere pe doi ani cu gruparea Al Ittihad din Arabia Saudită.

Comitetul Executiv al FRF a validat, luni, propunerea preşedintelui forului, Răzvan Burleanu, cu privire la conducerea tehnică a echipei naţionale, astfel că funcţia de selecţioner este preluată de Anghel Iordănescu,  iar Viorel Moldovan, Daniel Isăilă şi Ionuţ Badea sunt antrenori secunzi.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă