9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleFederația Rusă de Fotbal are un nou președinte. Din guvernul lui Putin,...

Federația Rusă de Fotbal are un nou președinte. Din guvernul lui Putin, direct la Casa Fotbalului

Federația Rusă de Fotbal (RFU) va fi condusă de Vitali Mutko, care este și ministru al Sporturilor din Rusia. Mutko a fost singurul candidat care a intrat în cursa pentru șefia fotbalului rusesc.

Mutko îl succede pe Igor Lebedev, care a fost demis după ce forul pe care îl conducea a acumulat datorii de  24,3 milioane de euro, de la începerea mandatului său, în 2012.

În vârstă de 56 de ani, Mutko a fost ales în fruntea forului rusesc în cadrul ședinței de miercuri. El a mai ocupat funcția de președinte al RFU între 2005-2007.

Vitali Mutko, născut în Krașnodar, a mai ocupat și funcția de președinte al clubului de fotbal Zenit Sankt-Petersburg. El se află la al doilea mandat de ministru al Sporturilor, ocupând această funcție încă din 2008.

Forul rusesc a acumulat datorii mari mai ales în urma unor extravaganțe, precum angajarea lui Fabio Capello pe postul de selecționer, acesta devenind cel mai bine plătit antrenor de națională din lume. Între timp tehnicianul italian a fost concediat.

Cele mai citite

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă