10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleFIFA a retras de pe Internet o hartă a Rusiei, pe care...

FIFA a retras de pe Internet o hartă a Rusiei, pe care nu apărea și Crimeea

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a retras miercuri, de pe reţelele de socializare, o hartă a Rusiei pe care nu figura Crimeea, regiune anexată de Moscova în 2014, pentru a evita “orice neînţelegere”, informează Agerpres.

“Harta a fost ştearsă pentru a evita orice neînţelegere”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al forului fotbalistic mondial. 

Tweet-ul FIFA arăta oraşele gazdă ale Cupei Confederaţiilor din 2017, cu 500 de zile înaintea debutului competiţiei, un fel de repetiţie generală în vederea Cupei Mondiale pe care Rusia o va găzdui în 2018. 

Pe harta respectivă nu apare, însă, Crimeea, regiune pe care Ucraina doreşte să o recupereze. 

“Nu este nevoie să insistăm asupra subiectului. Nu este important”, a reacţionat ministrul rus al Sportului, Vitali Mutko, citat de agenţia R-Sport. 

În octombrie 2014, FIFA şi-a cerut scuze pentru difuzarea unei hărţi care includea Crimeea în Rusia, cu ocazia prezentării logo-ului oficial al Cupei Mondiale 2018. 

Utilizarea acestei hărţi, în timp ce comunitatea internaţională nu recunoaşte ataşarea Crimeei, o regiune a Ucrainei, de către Rusia, a provocat numeroase reacţii, în special la Kiev şi Moscova. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă