14.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăLifestyleFIFA interzice deţinerea drepturilor asupra jucătorilor de către terţi

FIFA interzice deţinerea drepturilor asupra jucătorilor de către terţi

Nicio terţă persoană nu mai poate deţine drepturi asupra jucătorilor, spun oficialii FIFA. Decizia a fost luată, azi, şi este o decizie fermă.

"Interdicţia nu poate fi pusă în aplicare imediat. Va exista o perioadă de tranziţie", a spus Sepp Blatter, potrivit Mediafax.

În luna martie, preşedintele UEFA, Michel Platini, i-a cerut lui Blatter să aibă "curajul politic" de a aborda problema deţinerii drepturilor asupra jucătorilor de către terţi, în opinia sa "un pericol grav" pentru fotbal.

Platini, membru al Comitetului Executiv al FIFA, s-a plâns atunci că "din ce în ce mai des jucătorii aparţin unor firme opace cu sediile în paradisuri fiscale şi controlate de nu ştiu de agent sau fond de investiţii".

"Unii jucători pur şi simplu nu mai sunt stăpâni pe cariera lor sportivă şi sunt transferaţi în fiecare an pentru a-i îmbogăţi pe aceşti necunoscuţi care vor să câştige bani din fotbal", a afirmat Michel Platini.

 

Cele mai citite

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...

Ciolacu și Grindeanu se întâlnesc cu președintele DP World, investitor din Dubai

Șeful Guvernului României, Marcel Ciolacu, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se întâlnesc, în ziua de 15 mai 2024, cu Sultan Ahmed bin Sulayem, președinte...

Trafic de droguri la Constanța. O persoană a fost reținută

La data de 14 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au luat măsura...
Ultima oră
Pe aceeași temă