20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleFIFA pierde încrederea partenerilor. Interpol a suspendat un acord cu forul fotbalistic

FIFA pierde încrederea partenerilor. Interpol a suspendat un acord cu forul fotbalistic

Interpolul a suspendat acordul pentru dezvoltarea unui program de integritate în sport, pe care îl avea cu FIFA. Organizația de poliție internațională acuză probleme cu corupția pe care le are forul fotbalistic.

Interpol a anunţat pe site-ul propriu că renunță la acordul pe care îl avea cu FIFA încă din 2011.

“Interpol anunţă suspendarea înţelegerii cu FIFA ca urmare a investigaţiilor pentru corupţie ce vizează forul fotbalistic mondial”, se arată pe site-ul interpol.int.

Prin intermediul acordului Interpol urma să primească între 2011-2021 suma de 20 milioane euro, în cadrul unui program pentru integritate în sport. Prin acest program Interpol încerca să ajute la eradicarea pariurilor ilegale și a meciurilor aranjate.

FIFA a început să-și piardă încrederea în fața partenerilor săi internaționali, după ce a izbucnit un uriaș scandal de corupție care a vizat mai mulți oficiali ai forului fotbalistic internațional.

Joseph Blatter a demisionat în urma scandalului, la doar 4 zile după ce fusese ales pentru un al cincilea mandat. El va fi înlocuit în urma alegerilor care vor fi stabilite pe 20 iulie, în cadrul unui Congres Extraordinar.

Citește și FIFA reacționează la cerința P.E. Când va avea loc următorul Congres Extraordinar

 

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă