9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleFinală cu happy-end la Cupa Mondială, pentru brazilieni. Joachim Low, impresionat!

Finală cu happy-end la Cupa Mondială, pentru brazilieni. Joachim Low, impresionat!

Cupa Mondială din Brazilia s-a încheiat cu victoria Germaniei, care a cucerit titlul, în finală, în fața Argentinei. Brazilienii, cu toate că au fost eliminați la scor în semifinale de către nemți, le sunt recunoscători elevilor lui Low pentru că nu i-au lăsat pe rivalii lor de moarte, argentinienii, să câștige titlul chiar pe stadionul Maracana.

Joachim Low, selecționerul Germaniei, s-a declarat impresionat de susținerea pe care a avut-o echipa sa din partea brazilienilor. "După meciul cu Brazilia, când am învins gazda cu scorul de 7-1, am simţit că decepţia era imensă, dar când am plecat de la stadion spre aeroport, drum de aproximativ o oră, mii de brazilieni ne-au aplaudat, a fost fascinant. Când ne-am dus spre cantonament, brazilienii erau prezenţi, ne aplaudau, a fost impresionant."

Germania a cucerit Cupa Mondială, după ce a învins, în finală, rivala de moarte a Braziliei, Argentina, cu scorul de 1-0, prin reușita lui Mario Goetze ('113). Elevii lui Low au eliminat, în semifinale, țara gazdă, cu scorul de 7-1, cel mai rușinos scor înregistrat vreodată în ultimele două acte ale competiției. Cu toate acestea brazilienii au preferat să-i susțină în finală pe nemți, ca veșnica lor rivală să nu câștige titlul chiar pe stadionul Maracana, considerat un templu al fotbalului de localnici și nu numai.

Brazilia a încheiat ediția de Cupă Mondială, pe care a găzduit-o, într-un mod dramatic, după ce a înregistrat înfrângerea la 6 goluri diferență, din semifinale, respectiv după ce a pierdut finala mică, scor 0-3, în fața Olandei.

Pentru Germania, titlul mondial din Brazilia este cel de-al patrulea cucerit, din istoria sa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă