12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăLifestyleFotbalist de la Steaua, audiat într-un dosar cu trafic de minore

Fotbalist de la Steaua, audiat într-un dosar cu trafic de minore

Paul Papp, fundaș al echipei Steaua și component al naționalei României, a fost audiat, la Tribunalul Vaslui, într-un dosar de trafic de minore. El ar fi întreținut relații sexuale, în dosar fiind audiat și un fotbalist de la Poli Timișoara.

Magistraţii Tribunalului Vaslui l-au audiat pe internaţionalul Paul Papp, în calitate de martor, într-un dosar în care doi bărbaţi din Vaslui sunt judecaţi pentru trafic de minori, conform Mediafax.

Fundaşul echipei Steaua Bucureşti şi al selecţionatei de fotbal a României s-a prezentat în faţa judecătorilor după mai multe amânări în care fotbalistul şi-a motivat absenţa prin convocarea sa la naţională sau prin susţinerea unor meciuri cu formaţia de club. Din acest motiv, judecarea cauzei pe fond a fost întârziată două luni, Paul Papp fiind ultimul martor ce trebuia audiat în dosarul de trafic de minori.

La ieşirea din sala de judecată, Paul Papp a refuzat să facă vreo declaraţie presei despre ceea ce a spus în faţa instanţei. De altfel, ziariştii nu au avut acces în sala de judecată pe motiv că dosarul vizează victime minore.

În acelaşi dosar, a fost audiat deja, tot în calitate de martor, şi fundaşul Silviu Bălace, în prezent jucător al ACS Poli Timişoara.

Cei doi fotbalişti ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minorele traficate de doi vasluieni atunci când evoluau la echipa de fotbal FC Vaslui.

Dosarul în care Papp şi Bălace au calitatea de martori a ajuns în instanţă în martie 2014.

Cei doi vasluieni judecaţi în acest dosar ar fi exploatat sexual, în municipiul Vaslui şi în străinătate, cel puţin cinci tinere.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Rusu şi Carlo Grasu au racolat, începând cu anul 2011, mai multe eleve de la diferite licee din municipiul Vaslui, pe care apoi le-au obligat să practice prostituţia, prin constrângeri fizice şi morale. Exploatate sexual, într-o primă fază, în municipiul Vaslui, tinerele erau apoi duse în Irlanda şi Elveţia, unde, de asemenea, erau constrânse să se prostitueze. Printre clienţii elevelor, susţin anchetatorii, s-au aflat inclusiv jucători aflaţi sub contract cu formaţia de fotbal FC Vaslui. Cercetările în acest caz au fost declanşate încă din anul 2011, în baza unor informaţii primite de către procurorii DIICOT.

În prezent, internaţionalul Paul Papp evoluează la Steaua Bucureşti, echipă cu care a semnat pe cinci sezoane în noiembrie 2104.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă