16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleFotbaliștii de la Steaua, doar spectatori la națională

Fotbaliștii de la Steaua, doar spectatori la națională

Naţionala României a câştigat, sâmbătă, primul meci din cantonamentul organizat în Turcia.La partidă a asistat şi echipa Stelei  în calitate de suporteri. Au marcat: Enache '5, Ivan '7, Alibec '44, Răduţ '48, Tănase '57 – Purtshkvanidze '87.

În minutul 5 al meciului, Ivan i-a pasat lui Enache, iar acesta din urmă a şutat puternic pentru 1-0. La doar două minute după golul lui Enache, acelaşi Ivan a scăpat singur şi l-a executat pe portar cu un şut pe lângă acesta. După o pasă primită excelent din flancul stâng, Alibec a şutat fără preluare, peste portarul georgienilor, în minutul 44. Răduţ a făcut 4-0, în minutul 48, după ce a driblat doi adversari. În minutul 57, Ropotan şi Mateiu au colaborat perfect şi l-au găsit perfect pe Tănase, iar jucătorul Viitorului l-a executat pe portar cu un şut pe lângă acesta. În minutul 73, Dorin Rotariu a marcat şi el, dar golul nu a fost validat din cauza unei poziţii de ofsaid. Purtshkvanidze a redus din diferenţă, în minutul 87.

La partidă, a asistat şi echipa Stelei. Iniţial, au fost convocaţi şase stelişti, Florin Niţă, Paul Papp, Alin Toşca, Mihai Pintilii, Nicolae Stanciu şi Adrian Popa, pentru stagiul de pregătire al naţionalei din Turcia, dar aceştia nu au mai ajuns la echipa naţională.

Tricolorii mai au programate două meciuri în cantonamentul din această iarnă, urmând să întâlnească tot echipe de club. Marţi, pe 2 februarie, de la ora 18:00, România va înfrunta Zimbru Chişinău (Moldova – locul 3), în timp ce sâmbătă, pe 6 februarie, elevii lui Iordănescu vor întâlni formaţia Beroe Stara Zagora (Bulgaria – locul 3), de la ora 17.00.

Iordănescu: "N-am nimic cu Reghecampf, îl respect. Suntem colegi"

Anghel Iordănescu, selecţionerul României, a declarat după  meci că nu este supărat pe Laurenţiu Reghecampf, chiar dacă cei şase jucători convocaţi de la Steaua nu au mai ajuns în cantonamentul naţionalei pentru stagiul de pregătire din Turcia ci doar în tribune. "Regret că -n-au fost şi jucătorii de la Steaua în meciul cu Torpedo Kutaisi. Ei puteau aduce un plus pentru naţională. Nu am fost surprins de faptul că steliştii au venit să vadă meciul naţionalei. Sunt convins că jucătorii antrenaţi de Reghecampf vor să vină la naţională. Dacă timpul îmi va permite, voi merge să văd meciurile de pregătire ale Stelei. Aştept ca membrii Comitetului Executiv şi cei ai comisiilor abilitate să facă o analiză a ceea ce s-a întâmplat cu jucătorii convocaţi de la Steaua. Eu nu sunt supărat pe nimeni! Jucătorii de la Steaua au fost convocaţi, acţiunea naţionalei a fost votată în Comitetul Executiv din octombrie, cluburile au avut timp destul să-şi organizeze cantonamentele. N-am nimic cu Reghecampf, îl salut, îl respect. Suntem colegi", a declarat Iordănescu, după amicalul câştigat, scor 5-1, cu Torpedo Kutaisi (Georgia). În ceea ce-l priveşte pe Cristian Săpunaru, Anghel Iordănescu i-a transmis un mesaj fiului său, Edward, antrenorul Pandurilor: "Mi-aş dori ca Săpunaru să joace la echipa lui de club, fundaş dreapta. Astfel, mi-ar uşura şi mie misiunea."

"Au foarte multe lucruri bune, dar şi câteva care ne dau de gândit. Mi-au plăcut jucătorii care au intrat pe teren, au jucat ofensiv", au fost impresiile selecţionerului despre primul amical din Turcia. Tehnicianul a mai afirmat că şi-ar fi dorit ca România să joace contra altor echipe naţionale.

Iordănescu a vorbit şi despre situaţia lui Andrei Ivan, dorit de Steaua şi de Espanyol. "Cred că ar trebui să-l lăsăm în pace pe Ivan. E bine dacă se transferă la un club mare, Ivan mai are multe lucruri de învăţat", a spus tehnicianul, care a recunoscut faptul că nu a avut timp să îi urmărească pe Adrian Mutu şi pe Ciprian Marica, dar cei doi au fost suprevizaţi de alte persoane din staff-ul naţionalei.   

Cele mai citite

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă