8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleFOTO. 7 mai 1986, 30 de ani de la finala Cupei Campionilor...

FOTO. 7 mai 1986, 30 de ani de la finala Cupei Campionilor Europeni, câștigată de Steaua. Cum relatează Gabi Balint meciul

Fostul fotbalist Gabi Balint a rememorat, pe contul său de Facebook, meciul dintre Steaua și Barcelona, în finala Cupei Campionilor Europeni, de pe Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, din 7 mai 1986. Partida se încheia atunci cu victoria Stelei, cu 2-0. 

”Răsuflu ușurat ultima dâră de oxigen care mi-a rămas. Și-mi vine să zbor. Avem 2-0, ce naiba!!! Cum ar fi dacă… Urmează al patrulea pentru ei și Duckadam. Văd ursul cum se pregătește. Își ia poziția în poartă. Se concentrează. Hai, ursule! Apăra-ți puii! Fă-ne campioni! Și închid ochii. Trage Marcos. Recunosc, nu pot să privesc. Ascult doar. Se aude mica noastră galerie. Duckadam! Duckadam! Duckadam!!! Deschid ochii și sunt campion european! Visez? Ce mai contează. Plutesc? Da!!!”, a scris Gabi Balint, într-o postare intitulată ”Retrăiește 7 mai | Lăcă, eu undeee traaag?”. 

Meciul a rămas în istorie pentru că este singura Cupă a Campionilor câștigată de Steaua și singura câștigată de o echipă românească. Golurile au fost marcate de Marius Lăcătuș și Gabi Balint, iar Helmuth Duckadam a reușit să apere patru lovituri de departajare, fiind numit „Eroul de la Sevilia”.

Citiți întreaga relatare a meciului Steaua-Barcelona, făcută de Gabi Balint, aici

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă