19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleFOTO. Botoșani va avea un stadion de Liga Campionilor. Cum va arăta...

FOTO. Botoșani va avea un stadion de Liga Campionilor. Cum va arăta arena

FC Botoșani ar putea evolua pe o nouă arenă anul viitor, după ce mai multe proiecte de modernizare a stadionului municipal au fost luate în calcul de către autoritățile locale. O dată aleasă versiunea câștigătoare, lucrările de renovare ar putea începe.

În cadrul unei ședințe la Primăria Botoșani au fost prezentate, miercuri, mai multe variante prin care orașul din nordul Moldovei ar putea avea un stadion nou. Varianta agreată este ca stadionul să fie renovat pentru a fi adus la standarde europene.

Citește și FOTO. Legia Varșovia a ajuns pe aeroportul din Iași, pentru returul cu FC Botoșani din Liga Europa

Noua arenă va avea o capacitate de peste 10.000 locuri, cu tribuna I, acoperită în totalitate și cu peste 20 de loje pentru VIP-uri. De asemenea arena va mai avea 300 locuri de parcare, supraterane și subterane, inclusiv o parcare destinată exclusiv echipelor care vor evolua, dar și spații de birouri, spații comerciale sau zonă de promenadă. Arena se dorește a fi una multifuncțională, pentru a genera venituri și atunci când nu au loc meciuri.

Proiectul ar urma să fie finanțat din mai multe surse, printre care fondurile europene, bugetul local, Compania Națională de Investiții.

FC Botoșani, cu toate că a obținut o derogare pentru a disputa meciurile din preliminariile Ligii Europa pe teren propriu, dacă se va califica în grupe echipa va fi obligată să joace la Piatra Neamț, cel mai apropiat oraș cu un stadion eligibil pentru cupele europene.

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă