12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleFOTO+VIDEO. ANALIZĂ: La un minut de fericire. Franța-Romania, 2-1, în debutul EURO...

FOTO+VIDEO. ANALIZĂ: La un minut de fericire. Franța-Romania, 2-1, în debutul EURO 2016

Seară magică pe Stade de France, la primul meci al Campionatului European ediția 2016. Franța și România au încântat, vineri seară, o audiență de 90 de mii de spectatori, pe cel mai mare stadion al Franței.

Tricolorii au deschis balul competiției în premieră, contra Franței, cu o evoluție curajoasă și o tactică foarte bine gândită de selecționerul Anghel Iordănescu. În final, România a pierdut 2-1 contra Franței, dar naționala română a jucat cel mai bun fotbal al ei la un Campionat European.

Citește și: EURO 2016. Franța – România : 2-1, rezultat FINAL! Primele reacții ale selecționerilor, după meci

Printre cei 90 de mii de spectatori, suporterii României și-au făcut simțită prezența foarte clar – au fost 20 de mii de români alături de tricolori pe Stade de France. 

Organizatorii au pregătit un spectacol fabulos, cu 20 de minute înaintea startului de meci, un show la care au participat zeci de dansatori: Tour Eiffel sub forma unui steag imens. Cerul a fost survolat de cinci aeronave care au trasat pe cer steagul francez, iar în final spectatorii au arborat în tribune stegurile tuturor țărilor prezente la Euro 2016.

 

După acest moment fabulos, meciul de debut dintre Franța și România a început perfect pentru tricolori, care au avut prima mare ocazie de gol prin atacantul Bogdan Stancu. România a fost atat de aproape de a amuți o arena întregă și doar șansa l-a salvat pe bravul portar Loris.

Citește și:  EURO 2016. France Football: Bogdan Stancu, cel mai bun jucător al României

Pauza a adus un nesperat 0-0, cu un final de primă repriză, pe care ai noștri l-au terminat în corzi. Francezii s-au avântat în atac și doar șansa a făcut ca Ciprian Tătărușanu să nu primească măcar un gol până în pauză.

Actul secund a adus și golurile meciului. Primii care au modificat tabela au fost băieții selecționerului Deschamps. Olivier Girou a marcat în minutul 57, după o eroare a portarului Tătărușanu, fază la care românii au cerut fault. Arbitrul partidei a lăsat jocul să continue și astfel Franța era în avantaj, spre bucuria imensă a celor 70 de mii de fani.

Naționala noastră nu s-a descurajat și, la o fază care nu anunța ceva special, Nicușor Stanciu, jucătorul Stelei, a intrat în careul advers, unde a fost faultat de fundașul Evra.

Citește și: EURO 2016. Fotbalistul Payet, lăudat pe Twitter

Arbitrul meciului, maghiarul Viktor Kassai, nu ar fi acordat lovitura de la 11 metri românilor, dar arbitrul adițional i-a semnalizat centralului că Stanciu a fost faultat. România obținea lovitura de pedeapsă, iar Stade de France era în acel moment cucerit de români.

În minutul 65, Bogdan Stancu a reușit să marcheze pentru un 1-1 stupefiant, în opinia francezilor. Din acel punct al poveștii, tricolorii au făcut exact ceea ce au știut mai bine: au închis culoarele spre poarta lui Tătărușanu, apărându-se impecabil, pe contraatac.

Ușor, dar sigur, meciul mergea spre un 1-1 perfect pentru ai noștri, dar, în minutul 87, o execuție absolut magnifică semnată de Dimitri Payet a schimbat povestea într-una fericită pentru francezi. Șutul bombă expediat de Payet de la mare distanță l-a lăsat spectator pe Tătărușanu, iar, în acel moment, zarurile erau aruncate. 

Naționala de fotbal a trăit frumos la Paris în meciul de debut, iar dacă tricolorii nu au câștigat pe tabela de scor, sigur au făcut-o la capitolul încredere. Încrederea lor este acum mult mai mare că vor putea trece de grupe, doar dacă vor juca la fel contra Elveției, miercurea viitoare și sigur și în ultima dispută a grupei, cea cu Albania.

 

 

Cele mai citite

Germania și aliații acuză Rusia de atacuri cibernetice de amploare

Germania a acuzat Rusia că a lansat atacuri cibernetice asupra firmelor sale de apărare și aerospațiale, precum și asupra unor ținte din alte țări,...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...
Ultima oră
Pe aceeași temă