23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleFRF, în pierdere: Au dispărut 7 milioane euro după rectificarea bugetară

FRF, în pierdere: Au dispărut 7 milioane euro după rectificarea bugetară

Rectificarea bugetară făcută la Federația Română de Fotbal (FRF) relevă pierderi de 7 milioane euro față de cifrele anunțate anul trecut. FRF a trecut de la profit la o gaură de peste 3 milioane euro.

În cadrul Comitetului Executiv al forului românesc a fost prezentat raportul financiar efectuat de o firmă specializată, acesta arătând pierderi de peste 3 milioane euro. Totuși Adunarea Generală, care a avut loc în 5 martie 2014, previziona un profit de 4,16 milioane de euro, astfel că diferența între estimări și cifrele reale a ajuns la 7 milioane euro.

Pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului Executiv s-a aflat convocarea Adunării Generale din 30 martie, în care urmează să fie prezentat membrilor afiliaţi raportul financiar pe 2014, aprobarea şi asumarea bugetului pentru 2015 şi planul strategic pentru următorii ani, până în 2020. Raportul financiar pentru anul 2014 a fost efectuat de compania de audit Deloitte, conform Mediafax.

Deficitul financiar a fost cauzat de unele cheltuieli neprevăzute, cum ar fi plata salariilor compensatorii către fostul preşedinte al CCA, Vasile Avram, în urma deciziei Tribunalului Bucureşti de anul trecut. De asemenea, FRF a fost nevoită să achite în 2014 onorarii ale unor case de avocatură, în urma unor procese pe care federaţia le-a avut.

Fondul de salarii pentru 2014, aprobat de Adunarea Generală, a fost de 2,8 milioane de euro, cu taxe şi contribuţii, însă în realitate, conform aceloraşi surse, federaţia ar fi cheltuit aproximativ 3,2 milioane de euro pentru retribuţia propriilor angajaţi.

Conducerea FRF a reuşit însă să reducă alte cheltuieli, care ar fi împovărat mai mult federaţia, printre care şi anularea deciziei de construire a unei săli polivalente la Mogoşoaia. Sala polivalentă de la Mogoşoaia ar fi costat 550.000 de euro, din care 134.000 de euro proveneau de la FIFA, iar 280.000 de la UEFA, federaţia scutind astfel 136.000 de euro.

O altă decizie de scădere a cheltuielilor a fost aceea de a schimba furnizorul de gaze naturale, Distrigaz Sud, cu o companie mai mică, pentru un preţ mai scăzut cu 0,24 lei pentru un metru cub.

În cadrul Adunării Generale din 5 martie 2014, Federaţia Română de Fotbal a previzionat pentru anul trecut venituri de 14,46 milioane de euro şi cheltuieli de 10,3 milioane de euro, conform prezentării făcute de către Comisia de Cenzori.

În luna aprilie a anului trecut, la puţin timp de la preluarea mandatului, preşedintele Răzvan Burleanu afirma în cadrul unei conferinţe de presă că Federaţia Română de Fotbal se va încadra în bugetul aprobat de Adunarea Generală pentru anul 2014, precizând că urma ca în luna septembrie să aibă loc o rectificare de buget.

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv de miercuri, reprezentanţii cluburilor i-au reproşat din nou preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, arbitrajele considerate "jalnice", din prima etapă. Printre cei nemulţumiţi s-a numărat preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, pentru prestaţia lui Cristian Balaj, de la partida pierdută pe teren propriu în faţa echipei Rapid.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă