18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleFRF este obligată să-i plătească lui Prunea salarii restante de 1,3 milioane...

FRF este obligată să-i plătească lui Prunea salarii restante de 1,3 milioane de lei

Preşedintele clubului de fotbal CSMS Iaşi, Florin Prunea, a câştigat procesul intentat Federaţiei Române de Fotbal, informează Agerpres.

Sentința Tribunalului Bucureşti obligă FRF la plata sumei de 1,3 milioane de lei  –  aproximativ 280.000 de euro.

“Instanţa admite în parte acţiunea. Obligă pârâta (n.r. – FRF) la plata către reclamant a sumei de 1.263.740 lei reprezentând drepturi salariale cuvenite şi neacordate, aferente perioadei iulie 2009 – martie 2015. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 3.000 lei, cheltuieli de judecată, proporţional cu pretenţiile admise. Cu apel în 10 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la sediul Tribunalului Bucureşti Secţia a VIII-a”, se menţionează în soluţia Tribunalului Bucureşti, publicată, vineri, pe portalul instanţelor de judecată. 

La 10 iunie 2015, Florin Prunea a dat în judecată Federaţia Română de Fotbal pentru recuperarea salariilor din perioada iulie 2009 – martie 2015.

Angajat pe postul de director de relaţii internaţionale al FRF, Prunea a fost suspendat din funcţie de conducerea FRF în iunie 2009 deoarece la acea dată a fost trimis în judecată într-un dosar de corupţie privind arbitrajele de la partidele formaţiei FC Argeş. Ulterior, instanţa l-a achitat pe Florin Prunea, iar conform legislaţiei trebuia să îi fie achitate salariile aferente perioadei şi să revină în funcţia de relaţii internaţionale al FRF. 

Prunea, care ocupă în prezent şi funcţia de membru în Comitetul Executiv al FRF, a refuzat în 2015 propunerea preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, de a-şi primi eşalonat salariile restante şi a decis să acţioneze în judecată Federația.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă