5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleFRF numește selecționer român în locul lui Pițurcă. Nume posibile

FRF numește selecționer român în locul lui Pițurcă. Nume posibile

Cursa pentru găsirea unui selecționer, după ce Victor Pițurcă, a plecat la echipa din Arabia Saudită Al-Ittihad, este una plină de necunoscute, însă FRF a anunțat că până la sfârșitul acestei săptămâni va fi făcut public numele noului tehnician.

Plecarea lui Pițurcă, deși una pentru care terenul a fost pregătit încă de acum o lună, a picat ca un trăsnet. Mulți oameni din fotbal se așteptau ca Pițurcă să rămână în locul mult mai „călduț” de la națională, Pițurcă fiind omul căruia nu-i place să se arunce înspre necunoscut, de asemeni genul de tehnician care nu va risca niciodată și în consecință nici nu va crea mare spectacol pe teren. Cu toate acestea cele 7 puncte în 3 etape, câștigate de tricolori, rămân un rezultat pozitiv prin care Pițurcă pare să se fi desparțit de națională cu fruntea sus.

Cu toate că au fost vhiculate mai multe nume pentru a ajunge la cârma națioanlei, inclusiv pentru Victor Pițurcă opțiunile rămân deschise. Arabii au anunțat că din partea lor Pițurcă poate să antreneze și la Al-Ittihad și la națională. Acesta lucru cel mai probabil nu se va întâmpla, iar asta din cauza relațiilor, în realitate reci, dintre Pițurcă și Burleanu. În plus distanța dintre România și Arabia Saudită ar putea face extrem de dificil acest lucru, desigur nu imposibil. Astfel cel mai dorit nume este cel al lui Cosmin Olăroiu, care se află în prezent sub contract cu Al Ahli. Cu toate că el și-a arătat disponibilitatea de a-i prelua pe tricolori, o piedică ar putea fi multele milioane pe care FRF ar trebui să le plătească în cazul acestei mutări. Același lucru se întâmplă și în cazul lui Dan Petrescu, un alt nume tot mai vehiculat în ultima perioadă.

Cosmin Contra a fost un nume de pe lista FRF, iar aducerea sa la cârma naționalei nu ar fi costat prea mult forul de la București, dar în realitate interesul pentru el a fost unul destul de scăzut. Contra a negat recent, pentru România liberă, informațiile din presă potrivit cărora ar fi fost contactat de FRF și i s-ar fi propus postul de selecționer.

Ladislau Boloni, o figură controversată din istoria selecționatei României, asta după ce nu a convins pe multă lume că „simte” tot timpul românește. Dincolo de acest aspect, care nu are nicio valoare atunci când echipele intră pe teren, Boloni rămâne poate cel mai profesionist tehnician pe care România l-ar putea avea la dispoziție fără bătăi de cap. Este liber de contract, iar experiența sa vastă, inclusiv pe banca tricolorilor în trecut, îl recomandă.

Acestea sunt cele mai vehiculate nume, totodată cei mai apreciați posibili antrenori de către suporteri. O varianta care s-ar putea să le convină celor de la FRF ar fi tandemul Viorel Moldovan – Anghel Iordănescu. Moldovan, care a readus-o pe FC Rapid în Liga I, a început într-o notă optimistă și la naționala U21, iar alături de „Puiu” ar putea face o pereche de succes la echipa mare. O altă variantă, cea a lui Mircea Lucescu, nu rămâne decât un zvon, fără nicio acoperire.

Cu aceste nume pe așa-zisă listă scurtă a celor de la FRF, opțiunile sunt destul de limitate. Iar în ultimă instanță, dacă Burleanu și Pițurcă vor considera că pot trece peste disensiunile lor, ar părea oare exagerat să îl vedem înlocuit pe Victor Pițurcă tot cu Pițurcă?

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă