10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleGALERIE FOTO. Cum arată arena de 40 milioane euro pe care vor...

GALERIE FOTO. Cum arată arena de 40 milioane euro pe care vor juca Ungaria și România

Partida Ungaria – România, din preliminariile Euro 2016, disputată, vineri, de la ora 21.45, se dispută pe cea mai nouă arenă din Ungaria, a doua ca mărime din această țară. Stadionul pe care evoluează clubul Ferencvarosi va găzdui astfel cel mai important duel al grupei F.

România va disputa un meci crucial pe stadionul lui Ferencvarosi în lupta pe care o duce, în grupa F, pentru prima poziție. Cu o victorie tricolorii ar putea avea asaigurată calificarea la turneul de anul viitor, din Franța. Pentru a crea o atmosferă de zile mari și pentru a avea tribunele pline, forul maghiar a decis ca acest meci să aibă loc pe stadionul inaugurat în august 2014.

Citește și LIVE TEXT Ungaria – România: ora 21.45, meci decisiv pentru tricolori în preliminariile Euro 2016

Un stadion al cărui cost s-a ridicat la 40 milioane euro, Groupama Arena are o capacitate de aproximativ 23.700 locuri, dintre care circa 1.100 vor fi ocupate de suporterii români. Construită pe locul fostului stadion  Albert Flórián Stadium, arena a primit 4 stele UEFA, maximum de puncte, având toate facilitățile necesare pentru meciuri la cel mai înalt nivel. Arena are chiar și un muzeu propriu, Fradi, acolo unde suporterii pot lua contact cu istoria clubului Ferencvarosi.

Pe 10 august 2014, când a fost inaugurată arena, Ferencvarosi a disputat un meci amical cu Chelsea Londra. Englezii se impuneau cu scorul de 2-1, atunci reușind să înscrie, pentru unguri, unul din actualii fotbaliști ai naționalei maghiari, Gera. După alte două săptămâni avea loc și primul meci oficial de pe acest stadion, cel din campionatul intern, în care Ferencvarosi se impunea cu scorul de 3-1 în fața echipei Nyíregyháza.

Recordul de asistență de pe acest stadion a fost stabilit la meciul Ungariei cu Grecia, din etapa precedentă a preliminariilor Euro 2016, din 29 martie, când s-au aflat în tribune 22.000 persoane. Remiza albă nu a fost pe placul suporterilor care își doreau un meci mult mai ofensiv.

 

 

Cele mai citite

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...

Zi perfectă pentru românce la Madrid! Irina Begu și Jaqueline Cristian au obținut victorii importante

Irina Begu s-a calificat în turul secund al turneului WTA 1.000 de la Madrid, în timp ce Jaqueline Cristian a reuşit să acceadă pe...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă