21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleGermania este noua campioană mondială, după 1-0 cu Argentina, pe Maracana

Germania este noua campioană mondială, după 1-0 cu Argentina, pe Maracana

Naționala Germaniei a câștigat Cupa Mondială de fotbal, găzduită de Brazilia, după ce a învins Argentina, în finala mare, disputată duminică, pe stadionul Maracana. Echipa lui Joachim Low s-a impus în prelungiri, prin golul marcat de Mario Goetze, în minutul 113.

După un meci între cele mai puternice echipe ale momentului, în care atât Germania, cât și Argentina, au avut parte de ratări incredibile, naționala Germaniei a reușit să câștige cel de-al patrulea titlu de campioană mondială. 

Mario Goetze, intrat pe teren abia în minutul 88, a înscris, în minutul 113, în cea de a doua repriză de prelungiri, după ce a primit o centrare de pe flancul stâng, de la Andre Schurrle. Neamțul a reușit o centrare perfectă printre Mascherano și un alt coechipier al său. Goetze a preluat cu pieptul spre poartă, după care a șutat din voleu direct la colțul lung.

Vezi aici desfășurarea live text a finalei Cupei Mondiale 2014

Mario Goetze a fost declarat omul meciului, în finala de pe Marcana, după ce a reușit golul carierei sale. Germania a avut în total 7 șuturi la poartă, în timp ce Argentina a avut doar două. De asemeni nemții au fost superiori și în ceea ce privește posesia, cu un procentaj de 60%. Alte statistici ale finalei CM: cornere 5-3 (Germania), ofsaid-uri 3-2 (Argentina), lovituri libere 23-18 (Argentina). Germania a reușit 915 pase în finala Cupei Mondiale, în timp ce Argentina, doar 583.

Marele absent în tabăra Argentinei a fost Angel Di Maria, în timp ce la nemți nu a mai luat startul, din cauza unei accidentări, Sami Khedira.

Cupa Mondială 2014 s-a încheiat la fel ca și turneul de acum patru ani, când Spania devenea campioană după golul marcat de Iniesta tot în prelungiri. La acest turneu mondial Spania a fost eliminată încă din faza grupelor.

Finala din 2014 a avut parte de mai multe ratări incredibile, precum bara lui Hoewdes, din minutul 46 sau ratările lui Higuain, respectiv Palacio.

 

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă