21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestyleGermania și Franța, aproape de un duel istoric în sferturile Mondialului

Germania și Franța, aproape de un duel istoric în sferturile Mondialului

Germania și Franța sunt capii de serie ai celor două optimi disputate în această seară în cadrul Cupei Mondiale din Brazilia. Germania va întâlni Algeria, o echipă în fața căreia va încerca să obțină prima sa victorie, iar francezii vor juca împotriva celeilalte echipe africane rămase în competiție, Nigeria. În caz de victorie, cele două echipe europene se vor duela într-un meci de cinci stele în sferturile Mondialului de fotbal.

Cu toate că vor întâlni două adversare aparent accesibile, nici Germania, nici Franța nu au un bilanț pozitiv în meciurile directe cu cele două echipe africane. Germania a pierdut cele două întâlniri cu Algeria de până acum, iar Franța a fost și ea învinsă de nigerieni în meciul jucat în 2009.

Germania, câștigătoare a grupei G, cu 7 puncte, întâlnește, luni seară, de la ora 23.00, ora României, locul doi din grupa H, Algeria. Cu toate că nu poate emite mari pretenții, Algeria este o echipă care a demonstrat că poate ține mult timp de un scor, Belgia reușind să o învingă, în grupe, cu mult noroc, prin cele două goluri înscrise în ultimele 20 de minute ale partidei. Algeria este și țara care a trimis acasă Rusia, antrenată de titratul antrenor italian Fabio Capello.

Germania lui Joachim Low are ocazia să obțină prima victorie în fața statului african. Nemții au uimit la acest Mondial prin victoria cu 4-0 în fața Portugaliei.

În celălalt meci al zilei Franța lui Didier Deschamps, câștigătoare a grupei E, tot cu 7 puncte, întâlnește, de la ora 19.00, a doua clasată a grupei F, Nigeria. Franța a șocat, în faza grupelor, prin învingerea Elveției cu scorul de 5-2. La fel ca și nemții, francezii au primit cele două goluri, singurele încasate în faza grupelor, într-o singură partidă. Elevii lui Deschamps nu ar trebui să întâmpine mari dificultăți în meciul cu Nigeria, însă africanii anunță o luptă până în ultimul minut.

Franța a mai învins Honduras cu 3-0, iar în ultimul meci al grupelor, fiind deja calificată în optimi, a remizat cu Ecuador, 0-0. Totuși, singura adversară redutabilă a francezilor a fost Elveția, pe când Germania a întâlnit în toate cele trei meciuri echipe incomode, capabile de rezultate mari.

Dacă în primul sfert de finală Brazilia este clar echipa favorită în meciul cu naționala Columbiei, Franța – Germania ar putea fi unul dintre cele mai puternice meciuri ale acestui Mondial, ambele echipe făcând spectacol până acum. Cu o medie de 2-3 goluri marcate pe meci în faza grupelor, Franța și Germania promit un clasic al turneelor finale în sferturile acestei competiții.

Optimi Cupa Mondială

Optimile Mondialului brazilian aduc față în față ultimele 16 echipe rămase în competiție. De la revelații ale turneului și până la capi de serie, obișnuiți cu fazele superioare, toate naționalele promit spectacol în optimi. S-au calificat în fazele eliminatorii: 6 echipe din Europa, 5 echipe din America de Sud, 3 echipe din America de Nord și Centrală, 2 echipe din Africa.

Golgheterii din faza grupelor au fost: James Rodriguez/Columbia (4 goluri, 2 pase gol), Thomas Müller/Germania (4 goluri, 1 pasă gol), Lionel Messi/­Argentina (4 goluri), Neymar/Brazilia (4 goluri).

Program Optimi

28 iunie

Brazilia vs Chile 4-3 (3-2 la penalty-uri)

Columbia vs Uruguay 2-0

29 iunie, după ora închiderii ediției

Olanda vs Mexic, ora 19.00

Costa Rica vs Grecia, ora 23.00

 

30 iunie

Franța vs Nigeria, ora 19.00

Germania vs Algeria, ora 19.00

1 iulie

Argentina vs Elveția, ora 19.00

Belgia vs SUA, ora 23.00

Următoarele faze:

Sferturi – 4, 5 iulie

Semifinale – 8, 9 iulie

Finala mică – 12 iulie, Brasilia

Finala mare – 13 iulie, Rio de Janeiro

Cele mai citite

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...
Ultima oră
Pe aceeași temă