16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăLifestyleGură de oxigen pentru Săgeata

Gură de oxigen pentru Săgeata

Năvodărenii rămân în lupta pentru evitarea retrogradării, dar au nevoie de minimum trei puncte în ultimele două runde, cu Dinamo și CFR Cluj.

Moment magic pentru Săgeata Năvodari și unul rar de bucurie în acest sezon de primăvară. După o sumedenie de partide câștigate la limită sau terminate la egalitate din cauza impotenței ofensive, Săgeata s-a descătușat împotriva Concordiei Chiajna și i-a umplut poarta nefericitului Râmniceanu. Este adevărat că gazdele au profitat din plin de startul perfect (gol în minutul 5), dar jocul general a fost peste media sezonului, suporterii din nordul litoralului având încă speranțe că vor vedea fotbal de Liga 1 la Năvodari.

Săgeata a tras primul șut pe poartă al meciului de sâmbătă în minutul 5, prin Deletic, sârbului fiindu-i negat golul de către un fundaș al ilfovenilor, doar pentru a-l face fericit pe căpitanul Munteanu, care a reluat perfect pentru 1-0 mingea respinsă în zona careului de 6 metri. La 20 de minute distanță, Roman a amintit de atacantul incisiv din tur și l-a pus la grea încercare pe Râmniceanu, cornerul rezultat fiind transformat în 2-0 de același Munteanu, după o fază desenată la antrenamente. Concordia n-a mișcat în prima jumătate de oră, iar Șumudică a schimbat prima dată în minutul 29, numai că periculoși au fost tot năvodărenii, Achim ratând incredibil în minutul 37.

După odihnă, Deletic a scos o perlă din buzunar, dar a irosit iar șansa de a marca (48), pentru ca în zece minute jocul să fie încheiat de reușitele lui Achim (53) și Vezan (62), ambele venite pe gafe incredibile ale oaspeților. La 4-0, Năvodariul a oprit motoarele, probabil și în ideea meciurilor dificile de săptămâna viitoare, și a jucat pentru conservarea rezultatului, replica oaspeților fiind una jalnică, fapt care l-a și înfuriat la culme pe antrenorul Șumudică.

Meci decisiv cu Dinamo

Pe 17 mai, Săgeata merge la București pentru un meci crucial cu Dinamo, echipă care se află în război total cu suporterii și care sâmbătă i-a făcut cadou cu mărinimie un punct formației Gaz Metan Mediaș. Șansele de succes par minime în condițiile date, dar speranța moare ultima și Săgeata este dispusă să lupte până la capăt, propunându-și șase puncte în ultimele două meciuri, chiar dacă numele adversarilor ar trebui să dea fiori. Cele 35 de puncte ale constănțenilor (locul 14 ieri), încarcă și mai mult finalul de sezon, în acest moment toate echipele de la locul 9 în jos fiind amenințate cu retrogradarea.

CONSTANȚA. Rușine pentru Farul

FC Farul a stabilit un veritabil record de ineficiență sâmbătă, când a înregistrat un nou eșec în Liga 2 la fotbal, 1-3 pe terenul formației FC Brăila. Constănțenii au atins„recordul“ de șase luni și jumătate fără succes și cu doar trei remize obținute în acest interval, eșecul de sâmbătă fiind unul „special” după ce elevii lui Ștefan Nanu au jucat 40 de minute cu om în plus pe teren. Brăilenii au dominat clar disputa și au condus cu 2-0 prin golurile lui Câmpeanu (salvatorul Farului anul trecut) și Roșu, înainte ca ultimul să fie eliminat pentru o intrare criminală la Ghinea. Ciobanu a marcat pentru Constanța când încă se juca 11 la 11, dar Spiridon a închis partida printr-un gol, în inferioritate, eliminând din ecuația salvării formația de pe litoral. Ultima speranță a ­Farului este acum la FRF.

Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă