7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleHagi, despre cazul Mureșan: Cele două decizii, diferite, lasă loc de interpretări

Hagi, despre cazul Mureșan: Cele două decizii, diferite, lasă loc de interpretări

Managerul tehnic al FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a criticat situația în care comisiile jurisdicţionale ale FRF au dat decizii diferite în cazul Gabriel Mureșan, jucător al ASA Târgu Mureș.

"Sunt foarte multe 16 etape. Când cineva greşeşte, normal că trebuie pedepsit. Dar numărul etapelor (n.r. – de suspendare) sunt foarte multe, chiar dacă, să zicem, că are intenţie. Însă mie îmi e foarte greu să cred că un jucător intră în teren chiar şi cu noţiunea de a face rău cuiva, unui coleg. După aceea, pe teren e riscul meseriei. Nu facem volei sau tenis de masă, e fotbal, te întâlneşti cu adversarul şi apar şi lucruri neplăcute sau grave. Normal că trebuie pedepsite, dar 16 etape e enorm, până la urmă e un jucător care are o meserie, nu e vorba despre plăcere. Dar una dintre comisii să dea 16 etape şi una zero, niciodată. Laşi loc la interpretări cu duiumul, deci nu s-au schimbat multe", a declarat Hagi, conform Mediafax.

La 5 noiembrie, Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat 16 partide pe mijlocaşul echipei ASA Târgu Mureş Gabriel Mureşan, după ce l-a lovit cu cotul în figură pe Raul Rusescu, la meciul cu Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I. La acea fază, arbitrul Istvan Kovacs a dictat fault şi l-a sancţionat pe jucătorul gazdelor doar cu un cartonaş galben.

ASA Târgu Mureş a contestat decizia, iar Comisia de Recurs a FRF a anulat, la 17 noiembrie, sancţiunea de 16 jocuri dictată de Comisia de Disciplină lui Mureşan.

Referitor la meciul cu Concordia Chiajna, programat, vineri, în cadrul etapei a XV-a a Ligii I, Hagi a menţionat că este foarte important ca jucătorii săi să aplice tot ceea ce au exersat la antrenamente în ultimele două săptămâni. "Întâlnim o echipă organizată, o echipă care are nevoie de victorii, dar noi trebuie să aplicăm ce am învăţat în aceste două săptămâni şi să câştigăm. Nu va fi uşor, pentru că adversarii au un antrenor bun, cu personalitate şi experienţă. Noi de doi ani nu avem teren propriu, aşa că şi acest meci este tot în deplasare", a afirmat el.

Hagi nu este mulţumit de jocul echipei sale, despre care spune că se luptă în continuare pentru evitarea retrogradării. "Nu sunt mulţumit de cum jucăm, nici pe departe. Nu pot să fiu mulţumit când echipa joacă 45 de minute. Trebuie să ajungem la 90 de minute. Suntem pe drumul bun, dar suntem încă departe de potenţialul nostru maxim", a precizat tehnicianul.

Întrebat dacă se regăseşte ca jucător în golurile înscrise de Claudiu Keşeru la Steaua şi echipa naţională, Hagi a răspuns: "În golurile pe care le dă, da, m-am regăsit. În poziţia din teren, nu. Keşeru e un jucător care şi-a locul ideal, antrenorul ideal şi echipa ideală în care să joace. Pentru că eu cred că îi cade foarte bine cu Gâlcă antrenor. Pentru că el are tehnică, combinaţie şi şut, nu are viteză. Aşa că se pliază pe jocul Stelei, un jucător diferit de cum era Piovaccari anul trecut".

Gheorghe Hagi a confirmat că există discuţii pentru cedarea unor jucători din lotul formaţiei FC Viitorul, dar cu grupări din străinătate. "Nu am avut nicio discuţie cu Steaua pentru vreun jucător. Eu am cu ăia de afară. Dar sunt doar discuţii, mai sunt trei etape, nu e nimic fixat. Clubul e mai important decât orice, aşa că ne despărţim de jucători fără probleme dacă oferta e convenabilă pentru el şi pentru club atunci mergem înaite", a menţionat Hagi.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă