9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleHagi se apropie de titlu cu Viitorul

Hagi se apropie de titlu cu Viitorul

Viitorul a revenit pe locul 2 în Liga 1, după ce a umilit-o pe CSU Craiova, scor 4-0, la Ovidiu. Florin Tănase a reuşit o dublă, iar Bănel Nicoliţă şi Aganovic şi-au trecut şi ei numele pe lista marcatorilor.

Doi dintre veteranii echipei lui Hagi au făcut faza primului gol al gazdelor. Cernat i-a pasat lui Bănel Nicoliţă, care l-a lăsat fără replică pe Bălgrădean cu un şut perfect, în minutul 11.

Nicoliţă a contribuit şi la al doilea gol, dar nu la fel de mult ca Dumitraş. Jucatorul lui CSU a comis o gafă imensă, iar Florin Tănase a marcat pentru 2-0, după ceva mai mult de jumătate de oră de joc.

Replica oltenilor a venit prin Bancu, însă mijlocaşul nu l-a putut învinge pe Râmniceanu. Oaspeţii puteau reduce din avantaj şi în finalul primei reprize, dar Dumitraş a tras slab după o fază frumoasă creată de colegii săi.

Craiova a arătat chiar mai rău în repriza a doua. Aganovic a făcut 3-0 în minutul 68, după o pasă inteligentă a lui Cernat, apoi Bawab a avut o intrare foarte dură la Achim şi a fost eliminat.

Florin Tănase şi-a trecut în cont dubla, în minutul 76, şi a stabilit scorul final, 4-0, rezultat care readuce Viitorul pe locul secund.

Victoriile lui Hagi, contestate de fostul său coleg Rednic

Hagi și Rednic au fost colegi la echipa națională a României în două turnee finale, Euro 84 și CM 90, dar istoricul comun nu-i împiedică să se atace!

Dinamovistul a pornit disputa, când a amintit de meciul direct, câștigat de Viitorul cu 5-1 chiar în Ștefan cel Mare: "Îi aduc aminte lui Hagi că noi am jucat în zece oameni din minutul 21 și la 0-0 am avut penalty, într-o fază la care un adversar trebuia eliminat. I-am egalat jucând în zece oameni, ei au marcat profitând de superioritatea numerică".

"Regele" s-a enervat și a profitat de victoria clară de aseară cu Craiova, 4-0, ca să-i demonstreze fostului său coleg că Viitorul chiar joacă fotbal, nu beneficiază de avantaje din partea arbitrilor: "Rednic e "Strâmbu'', am știut noi bine de ce i-am pus porecla asta. Îi place să dea vina pe alții mereu, doar asta face! Atât îi zic: i-am dat 5 la el acasă! Asta ar trebui să fie problemă mare pentru el, că Dinamo e club important! Eu, dacă aș fi pierdut cu 1-5 acasă și aș fi fost în situația lui aș fi demisionat după meci!".

"I-am arătat «manita», cum zic spaniolii", a continuat Hagi despre Mircea. "Manita" se referă la un gest care presupune cinci degete, deci cinci goluri primite de echipa învinsă. Pe lângă arbitrajul din Dinamo-Viitorul 1-5, Red­nic criticase stilul general în care sunt conduse partidele for­mației din Ovidiu."Viitorul primește cam ușor penalty-uri". "Ce să fac, Mircea, dacă noi jucăm fotbal? Noi combinăm bine". "Da, Hagi combină, tot combină de vreo trei ani și acum a ajuns sus pentru că merită să fie acolo", a insistat dinamovistul potrivit gsp.ro.

Rezultate înregistrate în partidele disputate, vineri şi sâmbătă, în etapa a XIX-a a Ligii I, programul celorlalte meciuri şi clasamentul competiţiei:

Vineri

Pandurii Târgu Jiu – Concordia Chiajna 2-0

Au marcat: Răduţ '42, Hora '68 (penalti)

Petrolul Ploieşti – CFR Cluj 1-0

A marcat: Zoubir '15

Sâmbătă

ACS Poli Timişoara – ASA Târgu Mureş 2-0

Au marcat: Luchin '45, Rufino '86

FC Viitorul – CSU Craiova 4-0

Au marcat: Nicoliţă '11, Tănase '32, '76, Aganovici '68

Au marcat:

Duminică (după închiderea ediției)

18.00 CSMS Iaşi – FC Botoşani

20.30 Steaua Bucureşti – Astra Giurgiu

Luni

20.30 FC Voluntari – Dinamo Bucureşti   

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă