20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleHagi vrea retrogradarea cluburilor în insolvență. Ce spune antrenorul Viitorului

Hagi vrea retrogradarea cluburilor în insolvență. Ce spune antrenorul Viitorului

Gheorghe Hagi, patronul și antrenorul echipei FC Viitorul, a spus că sunt cluburi în Liga I care declară insolvența, deși au bani să plătească salarii mari unor jucători aduși din campionate mai puternice. El susține retrogradarea acestor echipe.

Declarațiile lui Hagi se îndreptă către cluburi precum FC Rapid, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, Dinamo, CFR Cluj şi Petrolul, despre care crede că ar trebui să se reorganizeze în eşaloanele inferioare.

"Cluburile se plâng că nu au bani, dar au făcut câte 10-15 transferuri. Zici că nu sunt bani, dar vin jucători cu statute importante din Spania sau alte ţări. Dar asta e, o să ne batem (n.r. – pentru salvarea de la retrogradare) şi o să vedem ce o să obţinem. Dar LPF şi FRF trebuie să fie atente la lucrurile astea pentru că în joc este competiţie care trebuie să fie curată, puternică şi fair-play. În Europa, când intri în insolvenţă te duci în Divizia B. Te reorganizezi în Liga a II-a în funcţie de gravitatea situaţie. Şi Glasgow Rangers s-a dus în liga a IV-a. Dacă te reorganizezi, mergi în liga a V-a, de ce să nu mergi? Ne e ruşine? Nu trebuie să ne fie ruşine, e criză, asta e realitatea. Dar dacă e criză în fotbal, atunci să fie salarii mici. Băgăm jucători români şi tineri, o luăm de la zero", a spus Hagi, conform Mediafax.

Întrebat dacă grupările din Liga I aflate în insolvenţă ar trebui retrogradate de FRF, Hagi a răspuns: "Nu ştiu. Nu trebuie să ne aliniem la regulamentele FIFA şi UEFA? Nu suntem înscrişi acolo, nu ele ne conduc şi ne girează? Competiţia trebuie să fie fair-play, să fie curată. În Europa prima regulă pentru cluburile care intră în insolvenţă, şi cred că cei de la FRF ştiu şi ei acest lucru, este să se ducă în B. Eu dacă intru mâine în insolvenţă trebuie să mă duc în B, în C. Pentru că asta trebuie să fac. Dacă mă reorganizez, cum să plătesc salarii de 10.000? Nu ne cade bine nici nouă când vedem că se aduc jucători din Spania pe salarii mari. Înseamnă că în România sunt bani, stăm super. Financiar nu stăm bine, dar aducem jucători care costă, care au fost la Real Madrid".

Hagi, care este şi finanţatorul grupării FC Viitorul, a menţionat că nu acuză cluburile aflate în insolvenţă, ci conducerea FRF care permite celor în insolvenţă să participe la competiţie.

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă