9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleÎnlocuitorul lui Contra pe banca lui Getafe vine de la fosta echipă...

Înlocuitorul lui Contra pe banca lui Getafe vine de la fosta echipă a lui Olăroiu

Quique Sanchez Flores va fi noul antrenor al echipei Getafe, ibericul semnând contractul în a doua zi de Crăciun. Plecat de la Al-Ain, fosta echipă a lui Cosmin Olăroiu, Flores va reveni pe banca lui Getafe, după ce a mai antrenat clubul între 2004-2005.

Quique Sanchez Flores are o experiență de antrenor considerabilă, el debutând, în 2001, pe banca tehnică a juniorilor lui Real Madrid. A urmat Getafe, după care a ajuns la echipe mult mai puternice, culminând cu Atletico Madrid (2009-2011). Este antrenorul care i-a adus lui Atletico primul titlu european, Liga Europa. El va fi ajutat de un idol al suporterilor lui Getafe, Javier Casquero, fost jucător la acest club.

Flores va avea un salariu mai mare decât cel pe care l-a avut Contra la Getafe. Totuși veniturile sale vor fi de câteva ori mai mici, având în vedere că spaniolii nu-i vor putea oferi cât a câștigat la Al-Ain.

Cosmin Contra a semnat, săptămâna aceasta, cu echipa chineză Guangzhou R&F, după ce s-a aflat la cârma lui Getafe din luna martie 2014. În perioada petrecută la Getafe, Contra a salvat echipa de la retrogradare, în ultimele etape ale sezonului trecut, iar în ediția actuală a Primera Division a lăsat echipa pe locul 12 (6 poziții deasupra zonei de retrogradare).

Contra va câștiga în China un salariu mult mai mare față de cel pe care Getafe i l-a oferit lui Flores, cu toate că românul a declarat că și-ar fi dorit să continuie într-un campionat puternic, precum cel a Spaniei. Contra va avea provocări uriașe și la noua sa echipă, pretențiile oficialilor de la Guangzhou fiind câștigarea campionatului și atingerea fazelor superioare ale Ligii Campionilor Asiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă