8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleInterpol: Doi foști oficiali de la vârful FIFA, dați în urmărire. Legături...

Interpol: Doi foști oficiali de la vârful FIFA, dați în urmărire. Legături cu “mâna dreaptă” a lui Blatter

Interpolul a dat în urmărire șase persoane, printre care doi foști înalți oficiali ai FIFA, Jack Warner și Nicolas Leoz, toți fiind implicați în scandalul de corupție de la FIFA.

“La cererea autorităţilor americane, Interpol a emis şase alerte roşii vizând doi foşti oficiali FIFA şi patru conducători de firme sportive pentru fapte de corupţie”, a anunţat Interpol, potrivit Mediafax.

Cele şase persoane sunt Jack Warner, fost viceşedinte FIFA, preşedintele CONCACAF, Nicolas Leoz, fost membru FIFA şi fost preşedinte CONMEBOL, Alejandro Burzaco, de la firma argentiniană Torneos y Competencias S.A., Hugo Jinkis şi Mariano Jinkis (Full Play Group S.A.) şi Jose Margulies (cunoscut şi ca Jose Lazaro – de la firma Valente Corp. and Somerton Ltd).

În acest scandal este implicat și secretarul general Jerome Valcke, “mâna dreaptă” a lui Blatter, care a fost acuzat că ar fi intermediat o mită pentru Jack Warner. 

Citește și Scandal FIFA: Valcke, mâna dreaptă a lui Blatter, acuzat de corupție!

FIFA este zguduită de un imens scandal de corupție, în care sunt vizate 14 persoane, printre care și foști oficiali ai forului internațional. Ei sunt acuzați că ar fi primită în ultimele 2 decenii, mită în valoare de peste 150 milioane dolari pentru a favoriza diferite grupuri de interese, în vederea organizării Cupei Mondiale sau a acordării drepturilor de difuzare tv.

La doar 4 zile după ce fusese reales în funcție pentru un nou mandat, marți seara, Sepp Blatter și-a anunțat demisia de la șefia FIFA.

Citește și Joseph Blatter şi-a anunţat demisia de la șefia FIFA, după 4 zile de mandat!

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă