15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleIordănescu: "În ce îl privește pe Budescu lucrurile sunt CLARE" Ce îi...

Iordănescu: “În ce îl privește pe Budescu lucrurile sunt CLARE” Ce îi cere selecționerul!

Selecţionerul naţionalei României, Anghel Iordănescu, îi cere atacantului Constantin Budescu, de la Astra Giurgiu, conovcat pentru meciurile cu Ungaria și Grecia, mai multă seriozitate. Selecționerul a făcut portretul jucătorului pe care îl dorește la națională, la reunirea lotului de la Mogoșoaia.

“A fost nedrept atunci când a apărut în ziare faptul că eu aş fi declarat în Comitetul Executiv că Budescu nu are loc niciodată la echipa naţională. Atunci a fost o dezinformare crasă. Speranţa mea e ca Budescu să înţeleagă că fotbalul nu e distracţie şi e o meserie care înseamnă transpiraţie şi muncă. El trebuie să dea fotbalului măsura talentului pe care îl are”, a spus Iordănescu, potrivit Mediafax.

Citește și Mesajul lui Iordănescu înaintea dublei cu Ungaria și Grecia. Care sunt obiectivele tricolorilor

Tehnicianul a afirmat că jucătorii pe care îi convoacă la echipa naţională trebuie să aibă valoare, experienţă, formă sportivă, personalitate, inteligenţă, atitudine şi caracter. “Să vedem dacă Budescu îndrăzneşte să spună ceva împotriva mea. Întrebaţi-l. Glumesc. Am spus-o şi repet, porţile echipei naţionale sunt deschise pentru toţi jucătorii care pot şi doresc să ajute România, inclusiv pentru Constantin Budescu. Evident că am şi eu nişte principii de la care nu mă abat, ţin foarte mult ca jucătorii să aibă valoare, experienţă, formă sportivă, personalitate, inteligenţă, atitudine şi caracter. Din punctul meu de vedere, în ceea ce-l priveşte pe Budescu lucrurile sunt cât se poate de clare. Dacă l-am chemat însemnă că vreau. Mai rămâne să vrea şi el. Eu chiar apreciez talentul lui Budescu, dar nu îi înţeleg atitudinea. Rămâne de văzut dacă va juca în această dublă. Eu am mai avut o dicuţie cu Dani Coman (n.r. – preşedintele executiv al clubului Astra Giurgiu) şi i-am spus atunci că sunt nemulţumit de evoluţia lui Budescu din perioada de pregătire a Astrei. Iar Budescu sper că a înţeles ce i-a transmis conducătorul Astrei”, a precizat Iordănescu.

Echipa naţională a României s-a reunit, luni, la Centru de Fotbal Mogoşoaia, în vederea partidelor cu Ungaria şi Grecia din preliminariile Campionatului European din 2016. România va întâlni Ungaria, la Budapesta, vineri, de la ora 21.45, iar trei zile mai târziu va juca împotriva Greciei, pe Arena Naţională, tot de la ora 21.45.

După disputarea a şase etape din Grupa F, clasamentul este următorul: 1. România – 14 puncte, 2. Irlanda de Nord – 13 puncte, 3. Ungaria – 11 puncte, 4. Insulele Feroe – 6 puncte, 5. Finlanda – 4 puncte, 6. Grecia – 2 puncte.

 

Cele mai citite

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă