19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleIordănescu cere pedepsirea echipei Steaua, pentru boicotarea echipei naționale

Iordănescu cere pedepsirea echipei Steaua, pentru boicotarea echipei naționale

Selecţionerul Anghel Iordănescu a cerut, luni, Federației Române de Fotbal (FRF) să sancţioneze clubul Steaua, pentru că nu le-a permis celor șase jucători ai ei să meargă la pregătire în Turcia, relatează Agerpres

“Iniţial, Steaua a anunţat că toţi cei şase vor veni. Ne-am bucurat. Vineri a fost însă o întâlnire la nivelul federaţie – Steaua, a participat Argăseală şi cu mine. După cinci ore, clubul Steaua ne-a propus două variante pe care noi le-am refuzat, dar am propus alte patru variante. Două dintre ele extrem de convenabile şi nouă şi Stelei. Steaua a avut o poziţie de forţă. Nu şi-a dat acordul pentru această participare la naţională, ceea ce mie mi se pare lipsit de fair play pentru că trebuie să respectăm naţionala. Trebuie să înţelegem că nu mai suntem în cupele europene. Singura care reprezintă ţara e naţionala. Din câte ştiu, jucătorii îşi doreau să vină, dar ei au fost blocaţi. Şi nu e fair play din partea Stelei, care se află în competiţie cu Astra, Dinamo… cluburi care ne-au pus la dispoziţie jucătorii. În schimb, Steaua a încercat să boicoteze cantonamentul echipei naţionale”, a spus Iordănescu. 

Întrebat dacă vor fi repercusiuni asupra prezenţei jucătorilor stelişti în lotul primei reprezentative pentru EURO 2016, selecţionerul a afirmat: “Mi-ar fi greu să dau un răspuns. Nu-mi doresc acest lucru, dar FRF şi Comitetul Executiv trebuie să analizeze cu atenţie şi să ia o decizie dură împotriva clubului Steaua”. 

Iordănescu a explicat că acest turneu din Antalya este important pentru echipa naţională a României. Selecţionerul a mai explicat că a refuzat stagiul de pregătire din Spania tocmai pentru ca echipa naţională să fie aproape de cele 7-8 formaţii din Liga I aflate în această perioadă în Antalya.

“În ceea ce priveşte jocurile amicale din Turcia, nu e ceea ce mi-aş fi dorit eu. S-au făcut eforturi. Federaţia a avut legături cu o firmă de impresariat, cu o firmă care se ocupă cu organizarea de turnee. Avem contract cu această firmă. E specificat să jucăm două meciuri internaţionale şi unul cu o echipă de club. Federaţia avea un turneu în Spania, cu trei meciuri. Am renunţat pentru a fi alături de alte 7-8 echipe care se pregătesc în Turcia pentru a putea să ne ajutam în cazul în care una din cele două părţi va avea probleme de efectiv”, a menţionat tehnicianul. 

Iordănescu speră ca atacantul formaţiei Astra Giurgiu, Constantin Budescu, să se transfere la o echipă din Europa. “Budescu s-a prezentat la lot, a dormit la Mogoşoaia, dar el are o situaţie mai specială şi nu a venit azi cu noi. Sper ca azi să îşi lămurească poziţia. Mi-aş dori să îşi rezolve această situaţie jucând la o echipă bună din Europa. El trebuie să hotărască, dar cred că nu e exclus să-l vedeţi zilele următoare în Antalya, la naţională”, a precizat Iordănescu. 

Selecţionerul Anghel Iordănescu a plecat, luni, în Turcia cu un lot format din şapte jucători în stagiul de pregătire al echipei naţionale, restul de fotbalişti urmând să vină direct în cantonamentul din Antalya. 

Cei şapte jucători care au făcut deplasarea alături de staff-ul primei reprezentative sunt: Silviu Lung jr, Valerică Găman, Denis Alibec, Gabriel Enache (toţi Astra Giurgiu), Bogdan Vătăjelu, Alexandru Mateiu şi Andrei Ivan (toţi de la CSU Craiova). 

Atacantul echipei Astra, Constantin Budescu, a fost învoit de selecţioner pentru a-şi rezolva transferul la un alt club. El va ajunge în cantonamentul naţionalei din Turcia cel mai târziu în cursul zilei de marţi. 

Deşi iniţial lotul era format din 27 de jucători, tehnicianul va avea la dispoziţie doar 21 deoarece a renunţat la cei şase fotbalişti ai formaţiei Steaua, care, conform staff-ului naţionalei, nu au fost lăsaţi de conducerea clubului roş-albastru să vină la reunirea programată, duminică, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia. De altfel, cei şase, Florin Niţă, Paul Papp, Alin Toşca, Mihai Pintilii, Nicolae Stanciu şi Adrian Popa, au plecat, duminică seara, alături de lotul echipei Steaua într-un stagiu de pregătire în Turcia. 

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă