15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleIpoteză şoc despre CAUZA decesului fotbalistului Patrick Ekeng. Avocatul Poporului face anchetă

Ipoteză şoc despre CAUZA decesului fotbalistului Patrick Ekeng. Avocatul Poporului face anchetă

UPDATE: Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi face o anchetă în cazul decesului fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, în care va analiza împrejurările în care s-a produs incidentul şi starea sistemului de ambulanţă la nivel national, concluziile urmând să fie incluse în raportul privind sistemul de sănătate.

Medicii legişti care au efectuat necropsia în cazul fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng au stabilit să fie făcută o expertiză a cordului, după ce s-a constatat că sportivul avea inima mărită. Medicii de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), au declarat că în cursul zilei de marţi vor fi gata şi rezultatele analizelor toxicologice.

Jucătorul Patrick Ekeng a murit vineri seara la spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce s-a prăbușit pe teren în meciul Dinamo – Viitorul.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir a lansat o ipoteză şocantă despre cauzele decesului fotbalistului camerunez, dezvăluind că a auzit zvonuri potrivit cărora Ekeng ar fi ingerat un medicament stimulator. "Din ce am auzit, «pe afară» se spune că a băut cafea cu efedrină. Trebuie întrebați medicii", a spus Dragomir.

După autopsie, medicii legişti au constatat ca sportivul de 26 de ani de la Dinamo era clinic sanatos, dar s-a observat că inima lui era mărită, fiind diagnosticat cu "hipertrofie cardiacă", o modificare care apare în urma unui efort fizic constant.

Marti, va sosi în ţară soţia fotbalistului, care urmează să îi ridice trupul de la INML. 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat că a fost începută urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă, în cazul decesului lui Patrick Ekeng. În cadrul anchetei au fost ridicate mai multe documente, ambulanţa cu care a fost transportat jucătorul dinamovist a fost sigilată, alte două ambulanţe aflate la stadion au fost examinate criminalistic, iar înregistrările video care surprind momentul prăbuşirii jucătorului pe teren şi acordarea primului ajutor medical vor fi analizate.

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri  al Poliţiei Capitalei au ridicat documentele medicale întocmite la Spitalul Floreasca, precum şi unele documente legate de organizarea meciului care a avut loc vineri seară, pe stadionul echipei Dinamo, aminteşte News.ro. Totodată, au fost solicitate documente relevante în cauză de la factorii implicaţi în desfăşurarea meciului jucat de Dinamo cu FC Viitorul.

 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă