12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleJandarmeria Capitalei are o listă neagră a suporterilor. Câte persoane au interzis...

Jandarmeria Capitalei are o listă neagră a suporterilor. Câte persoane au interzis pe stadioane

Jandarmeria Capitalei a interzis accesul pe stadioane, în următorul sezon al Ligii I, pentru 105 persoane, în urma incidentelor care au avut loc la meciurile din București în sezonul 2014-2015. Stadioanele din Capitală au avut o asistență de peste 750.000 suporteri.

În sezonul 2014-2015, Jandarmeria Capitalei a asigurat ordinea publică la 87 meciuri de fotbal, dintre care doar 10 partide s-au disputat în cadrul cupelor europene (Liga Europa, Liga Campionilor şi meciuri oficiale şi amicale ale echipei naţionale). Restul de 77 meciuri au avut loc în competițiile interne (Liga I, Cupa României şi Cupa Ligii ).

"În sezonul competiţional 2014-2015 au fost aplicate 304 sancţiuni contravenţionale, pentru provocarea de scandal, nerespectarea măsurilor de ordine impuse de organizator, încercarea de pătrundere în incinta arenei sportive fără documente de acces sau cu documente aparţinând altor persoane, consumul de băuturi alcoolice în incinta sau în zona apropiată stadionului. În prezent, la momentul redactării acestei analize, 105 suporteri ai echipelor de fotbal bucureştene au activă măsura de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Capitalei.

În ceea ce priveşte sancţiunile aplicate organizatorilor de competiţii sau jocuri sportive şi firmelor de securitate, în sezonul 2014-2015 au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 50.000 de lei.

În total, la cele 87 de meciuri care au avut loc în Capitală, au asistat peste 750.000 suporteri, ceea ce reprezintă o medie de circa 8.600 spectatori. 

Conform Jandarmeriei au fost constate 189 infracţiuni, în majoritatea cazurilor fiind vorba de: deţinerea sau folosirea obiectelor pe bază de amestecuri pirotehnice, port ilegal de arme albe, încălcarea măsurii de interzicere a accesului la jocurile sportive, loviri, alte violenţe sau distrugere.

 

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă