19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleJucătorii care au refuzat naționala riscă suspendarea

Jucătorii care au refuzat naționala riscă suspendarea

Selecţionerul României a declarat, după amicalul câştigat cu bulgarii de la echipa Beroe Stara Zagora, că au fost multe nesincronizări înainte de începutul meciului, din cauza amicalului disputat înainte, pe acelaşi teren, de Steaua.

„Turneul ar fi fost mai important dacă i-am fi avut pe cei şase jucători de la Steaua şi pe Budescu. Au fost multe nesincronizări în privinţa amânării începutului partidei. I-am întins o mână Stelei, după ce -ne-a refuzat. Fac apel la Comitetul Executiv să analizeze decizia care a luat-o în octombrie şi de ce nu s-a respectat”, a spus Iordănescu, la DigiSport.

Selecţionerul României a comentat şi prestaţia jucătorilor în meciul cu Beroe: „Mă bucur că în repriza a doua echipa a avut iniţiativă. În prima repriză, am fost neclari în joc, dar mă bucur că o echipă tânără a întors rezultatul contra uneia cu experienţă. A fost un turneu util. Am avut 23 de jucători sub 23 de ani şi 7 de la echipa sub 21 de ani. Federaţia trebuie să le asigure nişte meciuri pentru a le da posibilitatea să crească”.

România a câştigat, sâmbătă, cu scorul 2-1, meciul amical disputat cu bulgarii de la echipa Beroe Stara Zagora, în cantonamentul din Turcia. România a învins cu 5-1 pe Torpedo Kutaisi şi cu 1-0 pe Zimbru Chişinău, în precedentele două meciuri de pregătire din Turcia.

FRF ia poziție

Răzvan Burleanu, președintele FRF, i-a amenințat pe oficialii Stelei că jucătorii vor fi pasibili de suspendare dacă niciun reprezentant de-al lor nu va recunoaște că nu i-a lăsat să vină la lot. Conflictul dintre Steaua și Federație nu este nici pe departe terminat. Preșe-dintele Răzvan Burleanu a făcut un apel către oficialii roș-albaștrilor.

„Dacă cineva ar trebui să fie sancționat, atunci clubul ar trebui să fie acela. Mi-aș dori să avem un comportament bărbătesc din partea unui reprezentant al Stelei, care să spună că nu i-a lăsat pe jucători la echipa națională. Așa cum o știți, vorbim de o suspendare de 4-8 etape referindu-ne la jucătorii care fac parte din aria de selecție. Prin urmare, nu am face. Nu putem să intervenim cu o nedreptate asupra altei nedreptăți, prima nedreptate fiind că jucătorii nu au fost în acest cantonament“, a declarat Răzvan Burleanu.

Edward Iordănescu regretă

Oficialii Pandurilor Târgu Jiu au solicitat LPF reprogramarea meciului cu ASA Târgu Mureş, anunţat iniţial vineri, 12 februarie, ora 20.30, la o dată ulterioară, în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice „Nu vrem ca, din situa-ţia de a ajuta echipa națională, să ajungem să fim cea mai dezavantajată echipă din Liga 1. Rugăm pe această cale să ni se acorde înţelegere în demersul nostru de a reprograma meciul din etapa a 24-a cu ASA Târgu Mureş, în limita posibilităţilor, mai târziu decât ziua de vineri, pentru că ne vin foarte târziu jucătorii de la echipa naţională, iar vineri noi deja trebuie să jucăm primul meci al etapei, în timp ce adversarul nostru din această etapă nu a avut nici un jucător convocat la echipa naţională”, a declarat Narcis Răducan pentru site-ul oficial al Pandurilor.

Edward Iordănescu, antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, a declarat  că regretă faptul că a acceptat să lase patru jucători la echipa naţională, pentru cantonamentul din Turcia.

„Am un regret imens că am lăsat jucătorii la lot. Îi am la trei antrenamente şi apoi vine jocul oficial. Mă gândesc serios să nu îi mai iau la Târgu Mureş chiar dacă am să compromit jocul. Avem patru jucători la lot şi nu doar că nu îi pot avea la nici măcar un joc amical, dar trebuie să îi trimit pe teren într-un mod total amator la prima etapă”, a declarat Edward Iordănescu.

Echipa din Târgu Jiu este pe locul 5 în Liga 1, cu 40 de puncte, la egalitate cu Steaua, iar ASA Târgu Mureş se află pe 6, cu 35 de puncte.   

Cele mai citite

Remus Pricopie: “Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat?”

"Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse să câștige alegerile, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat si, eventual, eliminat...

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă