16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleJuristul Valentin Cocean dă FRF în judecată pentru rezilierea contractului său

Juristul Valentin Cocean dă FRF în judecată pentru rezilierea contractului său

 Juristul Valentin Cocean, fost membru al Comisiei de Recurs, a declarat că nu recunoaşte decizia Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) de reziliere a contractului său şi că va acţiona în judecată FRF, precizează Mediafax.

"Rezilierea este o sancţiune care presupune prezentarea unor motive. Dar federaţia nu mi-a prezentat niciun motiv. Din punctul meu de vedere contractul nu e reziliat. Eu voi merge în continuare la şedinţele Comisiei de Recurs, pentru că aşa presupune contractul meu. Evident că nu mi-am propus să încurc desfăşurarea şedinţelor, vreau să-mi dea doar o hârtie prin care să se arate că m-am prezentat. Îi voi lăsa să-şi facă şedinţele. La un moment dat îi voi da în judecată, pretinzând să îşi execute contractul aşa cum a fost încheiat. Nu m-am gândit încă la despăgubiri, probabil că o voi face. E clar că pot cere remuneraţia aferentă şi eventuale despăgubiri în măsura în care consider că mi s-au adus prejudicii. Contractul meu era valabil până la sfârşitul sezonului, până în iunie mai exact", a declarat, vineri, fostul membru al Comisiei de Recurs din cadrul FRF.

Valentin Cocean nu a recunoscut nici decizia Comitetului Executiv din decembrie, de mutare a sa de la Comisia de Recurs la Comisia de Disciplină, din aceleaşi motive. 

"Eu mă aflu cu federaţia într-o relaţie contractuală, întemeiată exclusiv pe contractul dintre noi, eu pe de o parte şi federaţia de cealaltă parte. Astfel, deciziile Comitetului Executiv, care este un organ de conducere al federaţiei, nu îmi sunt obligatorii mie. Deci decizia din decembrie, de mutare a mea la Comisia de Disciplină nu a avut niciun efect. Nu m-au mutat pe mine la Comisia de Disciplină automat. Eu nu am fost de acord şi pentru că vorbim de un contract încheiat între două părţi, practic nu s-a întâmplat nimic. Eu nu am fost niciodată la Comisia de Disciplină".

Citeşte şi: FRF: Schimb de membri între comisiile de disciplină și cea de recurs, după cazul Mureșan

Juristul este convins că decizia conducerii FRF este legată de votul său în cazul fotbalistul Gabriel Mureşan, în Comisia de Recurs, când suspendarea de 16 etape a jucătorului a fost revocată.

"Mie mi se pare foarte clar că toate aceste neplăceri sunt urmări ale votului meu în cazul Mureşan. Cred că singurii oameni care ar putea pretinde altceva sunt conducătorii federaţiei. Altceva nu mi s-a putut reproşa. E singura nemulţumire. E adevărat că alţi doi membri au votat la fel, dar erau numiţi de AFAN şi era mai complicat să facă modificări în privinţa lor. Nu au dat dovadă de un minim de diplomaţie, pentru că eu nu aş fi stat acolo dacă nu eram dorit", a mai spus Valentin Cocean.

Comitetul Executiv al FRF a votat, miercuri, în unanimitate, revocarea lui Valentin Concean din calitatea de membru al Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF, astfel cum fusese modificat mandatul său prin Hotărârea Comitetului Executiv din 15 decembrie 2014, şi pe cale de consecinţă îi va fi reziliat acestuia contractul cu FRF.

La 5 noiembrie 2014, Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat 16 partide pe mijlocaşul echipei ASA Târgu Mureş Gabriel Mureşan după ce l-a lovit cu cotul în figură pe Raul Rusescu, la meciul cu Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I. ASA Târgu Mureş a contestat decizia, iar Comisia de Recurs a FRF a anulat, la 17 noiembrie 2014, sancţiunea de 16 jocuri dictată de Comisia de Disciplină în acest caz.

La 29 octombrie 2014, Alin Şeroni l-a accidentat grav la piciorul stâng pe Nicuşor Bancu în meciul CS Universitatea Craiova – FC Viitorul. Şeroni, care a fost transferat recent la FC Braşov, a fost suspendat, la 5 noiembrie 2014, pentru 16 etape de Comisia de Disciplină a FRF. Însă la finalul lunii noiembrie sancţiunea lui a fost redusă de la 16 meciuri la unul de Comisia de Recurs a FRF.

Valentin Cocean a fost unul dintre cei trei membri ai Comisie de Recurs care a luat aceste decizii.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, la 8 decembrie 2014, că vor avea loc schimbări în componenţa comisiilor jurisdicţionale din cadrul FRF sau modificări ale regulamentului, pentru ca pe viitor să nu mai existe decizii contradictorii.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă