12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăLifestyleJust Fontaine a primit Gheata de Aur, retroactiv, pentru cele 13 goluri...

Just Fontaine a primit Gheata de Aur, retroactiv, pentru cele 13 goluri marcate la CM 1958

Fostul internațional al Franței, Just Fontaine, a primit Gheata de Aur, retroactiv, pentru cele 13 goluri marcate la Cupa Mondială din 1958. Recordul său nu a fost doborât niciodată de vreun alt golgheter al Mondialului de fotbal.

"Sunt foarte mândru că primesc acest premiu, unic, este bine pentru mine deoarece și eu sunt unic, dar și băieții de lângă mine, care îmi dau acest premiu, sunt unici", a declarat Fontaine, conform  El a primit premiul de la Ronaldo și Michel Platini.

"Dedic această gheată soțieie mele și echipei mele din 1958. În 1958, Gheata de Aur nu exista, îi mulțumesc lui Joseph Blatter (președintele FIFA) că și-a ținut promisiunea", a mai spus Fontaine.

Fontaine, în vârstă de 80 de ani, a marcat la turneul din 1958 nu mai puțin de 13 goluri în șase meciuri, fiind astfel cel mai eficient golgheter din istoria Cupei Mondiale, totodată și cel mai bun marcator al unei ediții. Grație reușitelor sale, Franța termina la acel turneu pe locul al treilea. Cea mai bună performanță a "cocoșilor galici" a fost obținută 40 de ani mai târziu, când reușeau să câștige pentru prima dată trofeul, chiar la ediție organizată în Franța.

Brazilianul Ronaldo este cel mai bun marcator al Cupei Mondiale cu 15 goluri la trei ediții (4 în 1998, 8 în 2002, 3 în 2006).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă