13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăLifestyleKeșeru, într-un interviu pentru FIFA: Vreau să port tricoul Românei la Europeanul...

Keșeru, într-un interviu pentru FIFA: Vreau să port tricoul Românei la Europeanul din Franța

Fotbalistul echipei Steaua, Claudiu Keșeru, vrea să fie convocat în lotul României și la turneul final al Campionatului European din Franța, din 2016. El vorbește într-un interviu pentru site-ul oficial al FIFA despre Franța, Liga Europa, dar și despre parcursul tricolorilor în preliminariile CE 2016.

"Revenirea mea a fost destul de reușită – Sunt în mare formă și speră că voi continua așa", a spus Keșeru pentru fifa.com. "Mi-ar plăcea să particip la turneul final al Euro-2016 din motive evidente. Să port tricoul României în Franţa ar fi absolut extraordinar."

Keşeru speră să aibă mai multe șanse să-și arate calitățile de atacant și la echipa națională, antrenată în prezent de Anghel Iordănescu. "Aici cred că am o treabă neterminată. Dar nu depinde numai de mine, antrenorul alege jucătorii şi trebuie să respect asta. Ni s-a dat statut de favoriţi, dar adevărul e că grupa este greu de prevăzut. Finlanda are un stil de joc frumos, cursiv, Irlanda de Nord a câştigat primele trei meciuri, Grecia are doar un punct, Ungaria joacă bine şi trebuie să luăm în serios echipa Insulelor Feroe", a mai declarat el.

Claudiu Keşeru, în vârstă de 27 de ani, consideră că perioada petrecută în Franța a fost una definitorie pentru cariera sa și chiar pentru "formarea sa ca om". Totuși stelistul spune că perioada sa în Franța era terminată, motiv pentru care a fost bucuros să accepte o nouă provocare la Steaua. El a explicat că i-a fost cu atât mai ușor să semneze cu roș-albaștrii, cu cât tatăl său este fan al Stelei, lucru care l-a influențat și pe el încă de mic.

"Tatăl meu a fost întotdeauna un suporter al Stelei şi inevitabil am căpătat afecţiune pentru acest club. Şi m-am născut în 1986, anul în care au devenit campioni europeni. Nu este ceva ce se poate uita uşor".

Claudiu Keşeru și-a reamintit de unul din cele mai importante momente ale carierei sale, marcarea a șase goluri în partida cu Pandurii, din Liga 1. "A fost un pic ciudat. Până atunci nu mai marcasem un hat-trick şi dintr-odată am înscris două într-un meci. Totul mi-a mers bine în acea partidă. Dar un atacant nu poate străluci fără sprijinul coechipierilor săi", a adăugat Keşeru.

Keșeru s-a format la echipe precum FC Bihor şi la Nantes, după care a mai evoluat la Libourne, Tours, Angers şi Bastia. A marcat 78 de goluri în primele două eşaloane ale fotbalului din Hexagon și a devenit una dintre primele opțiuni ale oricărui selecționer pentru postul de atacant al echipei naționale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă